Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Rosický je opět zraněný

Sport

  10:09
PRAHA - Fotbalová reprezentace nastoupí ve středečním přípravném utkání v Rakousku bez svého klíčového záložníka. Kapitána Tomáše Rosického do hry nepustí zranění kolena, které utrpěl v předkole Ligy mistrů na hřišti Sparty.

Tomáš Rosický z Arsenalu po faulu jednoho z hráčů Sparty v utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů. foto: René VolfíkČTK

Trenér Karel Brückner odpoledne místo Rosického povolal do národního týmu záložníka Mladé Boleslavi Marka Matějovského, který se k mužstvu připojí večer po skončení ligového duelu v Jablonci.

Záložník londýnského Arsenalu tak přijde o jediný přípravný duel českého výběru před zářijovým pokračováním evropské kvalifikace, v němž se bude rozhodovat o účasti na závěrečnému turnaji v Rakousku a Švýcarsku v příštím roce.

Šestadvacetiletého záložníka stíhají zdravotní potíže od začátku sezony. Nejprve jej v přípravě trápil sval na noze, nyní si pochroumal koleno. Ke zranění Rosický přišel minulou středu na Letné, kde vystřídal deset minut před koncem.

Arsenal sice nezveřejnil přesnou diagnózu, ale hovoří se o tom, že by pauza českého středopolaře neměla být nijak dlouhá. Brückner nyní přemýšlí nad tím, jestli za Rosického povolá náhradníka. V úvahu připadá třeba Marek Matějovský, ale u něj situaci výrazně komplikuje skutečnost, že Mladá Boleslav dnes večer absolvuje ligovou dohrávku v Jablonci. To jeho účast prakticky vylučuje.

Reprezentace dnes v Praze absolvuje odpoledne jeden trénink, večer hráči budou plnit společenské povinnosti na vyhlášení novinářské ankety Zlatý míč. V úterý dopoledne vyrazí do Vídně, kde ve středu ve 20:30 začne duel s Rakouskem.
Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.