130 let

Tomáš Rosický v obležení novinářů. | foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Rosický netrénoval kvůli nataženému svalu

Sport
  •   11:24
SEEFELD - Tomáš Rosický kvůli lehce zhmožděnému svalu na přední straně stehna neabsolvoval dopolední trénink a pouze regeneroval. Řekl to mluvčí mužstva Lukáš Tuček.

Rosický střídal v polovině pátečního utkání proti Saúdské Arábii kvůli lehce naraženým zádům po nešetrném zákroku jednoho ze soupeřových hráčů. Na stehenní sval si začal stěžovat až v sobotu dopoledne. Dnes už nebude trénovat a dostal od trenéra Karla Brücknera volno.

"Odcestuje s námi podle plánu do Jablonce a pokud by se do středy jeho stav výrazně nezlepšil, prošel by důsledným vyšetřením v Praze," uvedl mluvčí výpravy.

Koler je v pořádku
Naopak zahrávání některých herních situací, přechod do útoku i nácvik dalších činností zvládl kompletně útočník Jan Koller, který v minulých dnech laboroval s podezřením na natažený úpon v tříselné oblasti. Jeho stav se zdá být v pořádku a v úterním duelu na jablonecké Střelnici proti Kostarice se představí podle všeho v plné síle. Naopak Vladimír Šmicer i Tomáš Galásek usednou s Rosickým zatím pouze do hlediště, protože ani dnes netrénovali naplno.

Dnešní trénink je poslední přípravou na alpském soustředění, v pondělí se tým vrátí do Čech. Oproti původním informacím nepřistane na letišti v Praze-Kbelích, ale jako obvykle na letišti Praha-Ruzyně, terminál Jih.

Autor: