Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Rosol titul z Bukureště neobhájil. Poslední krok mu zhatil Dimitrov

Davis Cup

  15:35aktualizováno  16:24
BUKUREŠŤ - Na svém nejoblíbenějším podniku zlatou tečku neudělal. Tenista Lukáš Rosol loňský titul na antukovém turnaji v Bukurešti neobhájil. V nedělním finále český daviscupový reprezentant podlehl 6:7 a 1:6 nasazené jedničce Grigoru Dimitrovovi z Bulharska.

Český tenista Lukáš Rosol foto: Reuters

Šestnáctý hráč světa Dimitrov tak v prvním vzájemném duelu ukončil Rosolovu devítizápasovou vítěznou sérii v Bukurešti. Před rokem osmadvacetiletý Čech získal v rumunské metropoli první a dosud jediný titul na okruhu ATP.

Ve Stuttgartu vládne Šarapovová

Potřetí za sebou vyhrála ruská tenistka Maria Šarapovová antukový turnaj ve Stuttgartu. Ve finále porazila Srbku Anu Ivanovičovou 3:6, 6:4, 6:1.

O šest let mladší Dimitrov se radoval z třetího turnajového prvenství. Turnaj, na němž poprvé v kariéře plnil roli nasazené jedničky, orámoval zápasy s českými hráči - ve svém úvodním duelu porazil Jiřího Veselého.

Rosolovi v obou finálových setech utekly začátky. V první sadě se dokázal z nepříznivého stavu 0:2 dostat a dovedl set do tie-breaku, i když ve dvanáctém gamu při vlastním podání musel odvracet čtyři setboly. Zkrácené hře už ale Dimitrov dominoval a ovládl ji 7:2.

Pohodu si bulharský favorit přenesl i do druhé sady, v níž nedal Rosolovi šanci. Český tenista hned při prvním mečbolu soupeře zahrál bekhendový čop do sítě a po 82 minutách odešel poražen. "Jsem šťastný. Sice jsem nedosáhl na titul, ale finále je pro mě také úspěchem. Těším se na příští ročník," řekl při rozhovoru na kurtu Rosol.

Příští týden měl 43. muž žebříčku ATP hrát na challengeru Prosperita Open v Ostravě, ale pořadatelům se ještě před finále v Bukurešti omluvil.

Tenisový turnaj mužů v Bukurešti

Dvouhra - finále: Dimitrov - Rosol 7:6 (7:2), 6:1.

Čtyřhra - finále: Rojer, Tecau - Fyrstenberg, Matkowski (3-Pol.) 6:4, 6:4.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...