Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Rozehnal má namířeno do Newcastlu

Sport

  17:41
NEWCASTLE - Český fotbalový obránce David Rozehnal se v nejbližších hodinách stane hráčem anglického klubu Newcastle United, kam přestoupí z Paris Saint Germain. Oba kluby se na tom domluvily dnes, v novém působišti je pro hráče připravena čtyřletá smlouva. Informoval o tom Rozehnalův manažer Pavel Zíka.

David Rozehnal foto: Ondřej Němec, Lidové noviny

O Rozehnalově přestupu se spekulovalo celé jaro a v posledních týdnech nabraly události rychlý spád. Nejprve o něj usilovala především Borussia Dortmund, ale ta nebyla schopna vyhovět vysokým finančním nárokům francouzského celku, a tak se začal chystat přestup do Anglie. Na poslední chvíli sice projevila zájem také Sevilla, ovšem Newcastle už si nenechal posilu pro střed obrany uniknout.

Šestadvacetiletý Rozehnal se vydal do zahraničí poprvé před čtyřmi lety, kdy si ho v Olomouci vyhlédly Bruggy. Po dalších dvou letech šel za lepším angažmá do Paříže a nyní ho čeká slavná Premier League v týmu, za který nastupuje v útoku anglická hvězda Michael Owen.

Rozehnal bude pátým českým hráčem, který se objeví na soupiskách týmů anglické ligy pro podzimní sezonu. Branku Chelsea hájí Petr Čech, v Arsenalu působí Tomáš Rosický, v Aston Ville hraje Patrik Berger a náhradním gólmanem v Tottenhamu Hotspur je Radek Černý. Ve stejném klubu je také mladý Tomáš Pekhart, ale ten se musí ještě probojovávat do užšího kádru pro nejvyšší soutěž.

Autor: