130 let

Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková dorazily na vyhlášení v holínkách | foto: Reuters

Rozpad úspěšného páru. Hlaváčková a Hradecká nebudou hrát spolu

US Open
  •   20:28aktualizováno  22:48
PRAHA - Získaly spolu olympijské stříbro, vyhrály dva grandslamy, naposledy letos US Open. O to více překvapuje aktuální zpráva: tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká už spolu nebudou hrát.

S informací přišel jako první server tennis-arena.cz. "Ano, je to pravda. Ale jestli chcete vysvětlení, obraťte se na Andreu," napsala Hradecká ve zprávě do naší redakce.

"S Luckou jsme si řekly vše potřebné mezi sebou. Nemyslím si, že by měl být problém nastoupit spolu například do Fed Cupu, pokud to bude kapitán chtít, jelikož i on byl o všem informován," okomentovala zprávu 27letá Hlaváčková.

Kde tedy vězí příčina rozchodu?

Úspěchy H+H

  • Stříbrné medailistky z olympiády v Londýně 2012
  • Vítězky French Open 2011 a US Open 2013
  • Finalistky Wimbledonu 2012, US Open 2012 a Masters 2012
  • Letos na US Open poprvé porazily sestry Williamsovy

"Bylo to rozhodnutí Andrey. Týden po finále v Québeku mi řekla, že chce hrát příští rok s Luckou Šafářovou, že se chce víc soustředit na dvouhru a že se spolu budou dělit o trenéra," sdělila Hradecká webu tennis-arena.cz. Právě prohrané finále v Québeku bylo posledním společným zápasem páru H+H.

Hradecká by nyní měla hrát s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou, klubovou spoluhráčkou z I. ČLTK, se kterou o víkendu triumfovala v Poitiers a nyní spolu budou hrát v Nantes.

"Hrály jsme spolu už před pěti lety v Římě, a dobře, teď taky. Zkusíme to spolu. V Nantes jsme se pro debla rozhodly na poslední chvíli. Kdyby se nám podařilo vyhrát, byla by Míša v první stovce a vešly bychom se do Australian Open," řekla.

"Chtěla bych Lucce moc poděkovat za těch pět společných let a spoustu turnajů, které jsme spolu odehrály. Byla to úžasná část mojí kariéry. A samozřejmě jí přeju hodně štěstí do dalších let," prohlásila Hlaváčková.

Zpráva o rozchodu páru H+H působí jako překvapení, a to nejen vzhledem k nedávnému triumfu na newyorském grandslamu. Vždyť působily jako ideální duo. Pohodářka Lucie dobře doplňovala puntičkářskou povahu Andrey, na kurtu zase technická zdatnost Hlaváčkové ladila s úderností Hradecké.

Pravda, plány na letošní sezonu jim podle představ nevyšly. Chtěly se znovu kvalifikovat na Turnaj mistryň, snily o postu světových jedniček. Ani jedno se nestalo, čemuž přispěly i zdravotní problémy Hradecké a menší počet společně odehraných turnajů v letošní sezoně.

Zprávy o jejich rozchodu prosakovaly už na jaře, tehdy je ale Jiří Fencl, trenér Hradecké, popřel. Nyní už jsou realitou.

Autor: