Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Ručinský opouští Jágra

Sport

  10:18
NEW YORK - Jaromír Jágr je zřejmě smutný. Kolonii českých hokejistů v New York Rangers opustil Martin Ručinský. Litvínovský odchovanec bude znovu hrát za St. Louis. Vedení Blues s útočníkem ve středu podepsalo smlouvu, jejíž podmínky nezveřejnilo.

Martin Ručinský v reprezentačním dresu. foto: ČTK

"V Martinovi jsme dnes do našeho týmu získali zkušeného střelce s vůdcovskými schopnostmi," řekl předseda St. Louis John Davidson. "Jsme šťastní, že jsme měli šanci angažovat hráče jeho kvalit a těšíme se na jeho druhé působení v Blues," dodal šéf St. Louis.

Pětatřicetiletý Ručinský si v uplynulé sezoně připsal v dresu Rangers v průměru více než bod na zápas, v 52 duelech nasbíral v 55 bodů. Ve čtyřech ze svých 14 sezon v NHL dokázal dát více než 20 gólů. V St. Louis už olympijský vítěz působil v ročníku 2002-2003, kdy odehrál 61 zápasů a připsal si 16 gólů a 39 asistencí.

Trojnásobný mistr světa celkem v zámořské soutěži odehrál 869 zápasů s bilancí 224 branek a 339 asistencí. Do NHL si ho v roce 1991 v draftu vybral jako celkově 20. v pořadí Edmonton, postupně pak působil v týmech Quebeku, Montrealu, Dallasu, St. Louis, Vancouveru a
Rangers.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!