Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Ruský talent Malkin se objevil v zámoří

Sport

  10:46
LOS ANGELES - Nezvěstný ruský hokejový talent Jevgenij Malkin se objevil na tréninku v Los Angeles. Devatenáctiletý útočník prchnul před několika dny z přípravného kempu Magnitogorsku, protože chtěl hrát v NHL.

Jevgenij Malkin foto: ČTK

Devatenáctiletý talent nehodlá hrát ruskou superligu, ale NHL za Pittsburgh, proto o víkendu zmizel. O pár dní později poslal ruskému klubu faxem výpověď.

"Byl to těžký týden," řekl zámořským novinářům Barry, který byl s Malkinem od začátku zmizení. Dvojka draftu z roku 2004 se sešla se svým manažerem na letišti v Helsinkách a jakmile se dostala ke svému pasu, požádala o vízum do USA. "Magnitogorsk kontroloval pas Jevgenije, takže to byla jediná jeho šance, jak se k němu dostat a zmizet," vysvětlil Barry.

Nezvěstný byl ruský hokejový talent pět dní. "Bylo to nutné na dobu, než americká ambasáda v Helsinkách vystavila Maklinovi víza. Rusové by do tohoto schvalovacího procesu mohli zasáhnout," prohlásil manažer. Doklady hokejista obdržel ve středu a dvě hodiny poté oba odletěli do Spojených států.

Malkin se nyní připravuje se zhruba dvaceti hráči z NHL v tréninkové hale týmu Los Angeles Kings v El Segundu. S Magnitogorskem před několika dny uzavřel novou smlouvu, místo dvouleté jen na jeden rok. Objevily se však spekulace, že Malkin podepsal pod nátlakem. Na celém případu nyní pracují právníci.

Rusko nemá jako jediná evropská hokejová velmoc podepsanou smlouvu s NHL ratifikující odstupné za hráče odcházející do zámoří. Metallurg chtěl v případě přestupu Malkina po Pittsburghu částku v řádech milionů dolarů, Penguins však byli ochotni nabídnout maximálně 200.000.
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!