Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

S Berdychem a Štěpánkem se finále DC zúčastní Rosol a Minář

Davis Cup

  11:29
PRAHA - Osvědčené opory Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem a k nim opět Lukáše Rosola a Iva Mináře nominoval kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil na finále Davisova poháru proti Španělsku. Zápas se uskuteční v pražské O2 areně od 16. do 18. listopadu.

Tomáš Berdych (vlevo) a Radek Štěpánek foto: Reuters

"Není důvod tým měnit, v Argentině to bylo (v semifinále) vynikající. Berdych a Štěpánek jsou jasnou alternativou, Rosol je singlový náhradník a Minář odvedl vynikající práci, proto si zaslouží v týmu být," řekl Navrátil novinářům po oznámení nominace.

Obhájci trofeje Španělé do Prahy přijedou bez dlouhodobě zraněného Rafaela Nadala. Kapitán Alex Corretja v pondělí nominoval Davida Ferrera, Nicoláse Almagra a deblisty Marcela Granollerse a Marka Lópeze.

Češi postoupili do finále po výhrách 4:1 nad Itálií v Ostravě i v Praze nad Srbskem, kterému chyběl Novak Djokovič. V semifinále pak vyhráli na horké půdě v Argentině 3:2. Ve všech třech případech vítězství zařídili Berdych a Štěpánek.

Hala je beznadějně vyprodaná

Hlavní hvězdou týmu je šestý hráč světa Berdych, který spolu s loňským zápasem baráže proti Rumunsku získal v Davis Cupu deset bodů z dvouhry i čtyřhry v řadě.

Čeští reprezentanti se ve vyprodané hale pokusí navázat na tenistky, které porazily o víkendu Srbsko a obhájily titul ve Fed Cupu. Muži v historii samostatné republiky Davis Cup nikdy nevyhráli, v dobách Československa to Ivan Lendl, Tomáš Šmíd, Jan Kodeš a Pavel Složil dokázali v roce 1980.

Autoři: ,