Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

‚S chutí na trénink!‘ napsal španělský motocyklista krátce před svou smrtí

Sport

  7:00
Pouze několik hodin před tragickou havárií při pátečním tréninku Moto2 v Barceloně napsal zesnulý španělský motocyklista Luis Salom na Twitter, jak moc se na svůj oblíbený okruh těší. „S chutí na trénink! Tenhle okruh je velkolepý!“

Luis Salom jen krátce po svém optimistickém vzkazu utrpěl smrtelná zranění. foto: Reuters

Motocyklová tragédie: po havárii na tréninku zemřel jezdec Moto2 Luis Salom

Motoristický sport přišel o další hvězdu. Trénink na Velkou cenu Katalánska byl poslední jízdou pro Luise Saloma. Mladý závodník podlehl následkům tragické havárie. Ještě pár hodin před osudovým okamžikem se přitom podělil o své pocity s fanoušky.

Čtyřiadvacetiletý jezdec ve dvanácté zatáčce ztratil ve vysoké rychlosti kontrolu nad svým strojem a vletěl přímo do zdi u trati, navíc jej nešťastně přimáčkl jeho stroj.

I když okamžitě dostal první pomoc a vrtulník jej převezl do nemocnice, kde absolvoval operaci. Při ní však následkům četných vnitřních zranění podlehl.

Luis Salom
Luis Salom

Rodák z Mallorky přitom bral okruh v Barceloně jako svůj domácí. Velkou cenu Katalánska, ještě v kategorii Moto3, v roce 2013 ovládl.

I proto připojil na Twitter fotku, jak vystupuje v Barceloně s úsměvem na rtech z letadla. Jen pár hodin před tím, než utrpěl smrtelná zranění.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!