Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

S Rangers v Praze si možná zahraje i Jágr

Sport

  18:09
PRAHA - I s Jaromírem Jágrem se v říjnu s největší pravděpodobností představí v Praze hokejisté New York Rangers. Kapitánovi týmu z Manhattanu sice po letošní sezoně končí smlouva, generální manažer a prezident klubu Glen Sather však věří, že česká hvězda bude dres Rangers oblékat i v příštím ročníku NHL.

Jaromír Jágr se v kapitánském dresu zřejmě představí fanouškům v Praze.

"Na konci sezony a v létě budeme mít dostatek příležitostí jednat s Jaromírem o smlouvě, pokud se tedy nenaplní bod, na základě kterého bude kontrakt automaticky prodloužen. Věřím, že se dohodneme," řekl Sather na tiskové konferenci v Praze, kde byl oficiálně prezentován projekt NHL Premiere 2008.

"Je to jeden z nejlepších hráčů NHL a jen málo hráčů dalo více branek než on. Je to kapitán týmu a jednou vstoupí do Síně slávy, takže samozřejmě chceme, aby u nás hrál i nadále. O nové smlouvě jsme ještě jednat nezačali. Řekl mi ale, že pokud bude pokračovat v NHL, chce hrát v Rangers," uvedl Sather na adresu šestatřicetiletého útočníka, který by teoreticky mohl zůstat v Rangers i bez letního vyjednávání.

Musel by ale splnit podmínky opce stávajícího kontraktu - dosáhnout hranice 84 kanadských bodů v základní části a poté úspěšně provést Jezdce prvním kolem play off. Třináct zápasů před koncem první části soutěže má však na svém kontě jen 57 bodů.

Společně se Satherem do Prahy přijeli prezentovat projekt zahajovacích zápasů i prezident Tampy, se kterou se Rangers 4. a 5. října v O2 Areně utkají, Ron Campbell, viceprezident NHL Ken Yaffe a zástupci společnosti Česká sportovní, promotéra celé akce. Podle všech bude projekt úspěšný a přínosný pro všechny strany.

Pražské duely budou velkou výzvou
"Když jsme sledovali velký počet českých hráčů v NHL, bylo nám jasné, že je tady velký potenciál. Loni jsme začínali v Londýně a tamní úspěch nám potvrdil, že Česká sportovní doufá v něco, co by se mohlo naplnit," řekl Yaffe. O možnosti odehrát soutěžní zápas NHL v Česku se prý intenzivně jedná už tři roky. "Tato vize se nyní naplňuje a v říjnu se nám podaří plán realizovat," prohlásil Yaffe.

Optimisticky se k zápasům staví i Sather a Campbell. "Když jsme byli poprvé osloveni s touto myšlenkou, byli jsme nadšeni a měli jsme z toho velkou radost. Je to něco neobvyklého pro klub, ale je to v zájmu hokeje i celé NHL," řekl prezident Tampy. Jako velkou výzvu bere pražské duely i Sather. "Na začátku sezony je to pro každý klub trochu složité, ale už se těším na dny strávené v Praze," uvedl.

Velký přínos bude mít vystoupení zámořských klubů podle primátora Pavla Béma i pro samotnou Prahu. "Praha je městem hokeje, stejně jako celá Česká republika je hokejovou velmocí. V této souvislosti platí, že sny se stávají skutečností a 4. a 5. října se celý český národ bude těšit ze zahájení nejpopulárnější hokejové soutěže na světě," řekl Bém, který zástupce NHL přijal na Staroměstské radnici.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!