Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sáblíková byla na 1500 m v Astaně osmá, Erbanová sedmá

Sport

  12:23
ASTANA - Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila den po triumfu ve Světovém poháru v závodě na 5000 metrů osmé místo na patnáctistovce. Sedmá skončila Karolína Erbanová, která svou týmovou kolegyni na této trati poprvé v kariéře porazila a připsala nejlepší výsledek v kariéře na 1500 metrů.

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková foto: ČTK

Z vítězství se v Astaně radovala Kanaďanka Christine Nesbittová, která se dostala do čela průběžného pořadí disciplíny. Druhé místo obsadila Marrit Leenstraová z Nizozemska, třetí byla její krajanka Linda de Vriesová.

Pětadvacetiletá Sáblíková již po sobotním vítězství avizovala, že na jejím výkonu se projeví únava z nejdelší trati, což se také stalo. Svěřenkyně trenéra Petra Nováka zajela v Kazachstánu čas 1:58,29 a za nejrychlejší Nesbittovou zaostala o více než sekundu. Za Erbanovou zaostala dvojnásobná olympijská vítězka z Vancouveru, kde získala i bronz na patnáctistovce, těsně o 0,19 sekundy.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...