Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

'Cyklistka' Sáblíková skončila v časovce druhá

Sport

  19:54
PÚCHOV - Rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková po dvou letech přišla o titul domácí mistryně v cyklistické časovce. Na společném šampionátu se Slováky v Púchově dnes prohrála s dráhařskou specialistkou Jarmilou Machačovou o 19 sekund a získala stříbro.

Martina Sáblíková foto: ČTK

Profil časovky byl ve srovnání s posledními dvěma lety u Šumperku i Kyjova méně vlnitý a také delší. Trasa z Púchova údolím Váhu a zpět na náměstí měřila 30,8 kilometru. Dvojnásobná olympijská vítězka Sáblíková letos na kole nestrávila tolik času jako v minulosti a na Machačovou od začátku ztrácela.

Na prvním mezičase obě cyklistiky dělily dvě a půl vteřiny, pak ale Machačová začala náskok zvyšovat a na druhém měla na Sáblíkovou k dobru už 16 sekund. Bronz získala Pavlína Šulcová, před nejlepší Slovenku Alžbetu Pavlendovou se dostalo celkem pět českých závodnic.

Sáblíková se na domácím šampionátu představí i v hromadném závodu, v němž bude v sobotu rovněž útočit na zlatý hattrick. Muži absolvují časovku ve čtvrtek, čeká je 39 kilometrů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!