Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sáblíková ovládla tři kilometry ve víceboji a míří za zlatem

Sport

  15:24
HAMAR - Rychlobruslařka Martina Sáblíková ovládla na ME ve víceboji závod na 3000 metrů a celkově vede. Nizozemka Ireen Wüstová na ni ztrácí 0,21 bodu.

Martina Sáblíková. foto: ČTK

Norsku se daří i Karolíně Erbanové, která senzačně vyhrála úvodní pětistovku a průběžně je šestá.

Sáblíková se představila v první jízdě silné osmičlenné skupiny, která nastoupila po úpravě ledu. Její soupeřkou byla jako již tradičně v této sezoně Němka Stéphanie Beckertová, která ji dokázala ve Světovém poháru dvakrát porazit.

V Hamaru se ale nic podobného nekonalo. Sáblíková německou rivalku předčila o více než pět sekund a bezpečně se v té chvíli dostala do čela průběžného pořadí.

Až po ní jely její hlavní papírové rivalky v boji o celkové prvenství Wüstová a Němka Daniela Anschützová-Thomsová. Po pětistovce čtvrtá Wüstová zajela druhý čas, na Sáblíkovou ztratila 5,31 vteřiny a je těsně druhá.

Anschützové se zatím v Norsku příliš nedaří a je zatím čtvrtá.

Erbanová startovala v první části a zajela čas 4:19,93, díky kterému obsadila 17. místo. V průběžném pořadí jí patří nečekaná šestá pozice a je tak prakticky jisté, že se představí i na závěrečné trati 5000 metrů, do které postoupí jen nejlepší dvanáctka.

Evropský šampionát vyvrcholí v neděli, kdy jsou na programu zbývající dvě disciplíny.

 

Dále čtěte

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!