Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sáblíková se trápí, s virovým onemocněním nemůže ani trénovat

Sport

  12:28
Heerenveen / Praha - Rychlobruslařka Martina Sáblíková stále není zdravotně stoprocentně fit a její start ve čtvrtém dílu Světového poháru v Heerenveenu je nejistý. Trojnásobná olympijská vítězka se v Nizozemsku zřejmě představí jen v nedělním závodu na 3000 metrů.

Martina Sáblíková. foto: ČTK/AP

Sáblíková má zdravotní problémy od minulého týdne. V Polsku i s oslabeným organismem dojela pátá na trati 5000 metrů. „Zdravotní problémy, které Martinu skolily v neděli, trvají dál. Nepostihlo to jen ji, ale víc závodníků z různých zemí. Podle všeho to je nějaké virové onemocnění, které se nám bohužel nevyhnulo,“ uvedl trenér Petr Novák.

Jedenatřicetiletá rychlobruslařka se s dalšími reprezentanty na začátku týdne přesunula do Heerenveenu, stále však nemůže trénovat. „Martina nemůže ani pořádně jíst, spíš odpočívá. V tomhle týdnu nemůžu mluvit o tréninku, ale jen o slabé údržbě. Včera se malinko rozjela, zkusila něco rychlejšího, ale nebylo to ono. Bylo vidět, že nemá sílu. Spíš šlo o to, aby měla pocit ledu,“ popsal Novák program posledních dnů.

Martina Sáblíková slaví stříbro na ZOH 2018.
Martina Sáblíková slaví stříbro na trati 5000 metrů ze ZOH 2018.

Čtvrtý díl SP odstartují v pátek semifinálové jízdy závodu s hromadným startem. V sobotu je pro ženy na programu patnáctistovka a v neděli ‚trojka‘. „O startu na 1500 metrů a na tři kilometry se rozhodne až před závody, musíme počkat až do poslední možné chvíle. Komunikujeme s doktory, věřím, že jí konečně zaberou nějaké léky,“ uvedl Novák. Start Sáblíkové na patnáctistovce je ale krajně nepravděpodobný.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...