Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sáblíková závod na 1500 metrů nakonec odjela, skončila jedenáctá. Z výhry se radovala Japonka Takagiová

Martina Sáblíková byla na 1500 metrů jedenáctá foto: Jeff McIntosh/The Canadian Press via APČTK

Calgary - Rychlobruslařka Martina Sáblíková obsadila na Světovém poháru v Calgary jedenácté místo v závodě na 1500 metrů. Dvaatřicetiletá česká reprezentantka, která v Kanadě v pátek ovládla tříkilometrovou trať, dnes zajela čas 1:54,510. Nikola Zdráhalová byla čtrnáctá. Z vítězství se v novém rekordu oválu radovala Miho Takagiová z Japonska.
  23:14

Sáblíková vyhrála v Calgary závod na 3000 metrů a dál vede Světový pohár

Sáblíková avizovala, že není jisté, zda se dnes na start postaví, nakonec se ale rozhodla závodit. Hned ve druhé rozjížďce podle očekávání zajela svůj nejlepší čas v sezoně, na nejrychlejší ale nestačila. Stejně jako později Zdráhalová s výkonem 1:55,279. Na nejrychlejší Takagiovou Sáblíková ztratila více než čtyři sekundy.

Martina Sáblíková na Světovém poháru v Kazachstánu.
Úřadující mistryně světa a světová rekordmanka Martina Sáblíková.

Zdráhalová se představila i v závodě na 500 metrů a při své premiéře v divizi A skončila s časem 39,029 poslední. Vyhrála Japonka Nao Kodairaová, která si upevnila vedení v SP.

Seriál Světového poháru vyvrcholí březnovým finále v Heerenveenu. Příští týden čeká rychlobruslaře a rychlobruslařky mistrovství světa na jednotlivých tratích v Salt Lake City.

Autor: