Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Šafářová bude o pařížské finále bojovat s Italkou Pennettaovou

Sport

  15:59
PAŘÍŽ - Česká tenistka Lucie Šafářová dnes pokračovala ve svém úspěšném tažení turnajem v Paříži a postoupila už do semifinále. Ve čtvrtfinále porazila 6:3, 6:0 Izraelku Šahar Peerovou a v boji o finále ji čeká nasazená dvojka Flavia Pennettaová z Itálie.

Lucie Šafářová foto: Reuters

Třiadvacetiletá Šafářová s turnajovou šestkou neztrácela čas a vyprovodila ji z kurtu za 53 minut. O rok mladší Izraelku porazila po téměř šesti letech, další dva vzájemné zápasy prohrála.

Semifinále na okruhu WTA si česká fedcupová reprezentantka zahraje poprvé od loňského září, kdy neúspěšně bojovala o titul v Québeku. V Paříži se pokusí navázat na svou tamní finálovou účast z roku 2007. "Jsou to skvělé vzpomínky, mám to tady moc ráda," řekla Šafářová v pozápasovém rozhovoru pro Eurosport.

V cestě do finále jí bude stát třetí nasazená hráčka za sebou Pennettaová, jejíž krajanku Francesku Schiavoneovou vyřadila v druhém kole. "Flavia je hodně těžká soupeřka, bude to tvrdý zápas. Já se na něj ale těším, nemám co ztratit," dodala česká hráčka, jež aktuální světovou dvanáctku v dosud jediném vzájemném duelu v roce 2007 porazila.

Stejně jako se Schiavoneovou i s Pennettaovou se bude moci Šafářová utkat v dubnovém semifinále Fed Cupu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!