Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Šafářová prošla do semifinále. Letos poprvé

Sport

  12:14
CHARLESTON - Tenistka Lucie Šafářová se na turnaji v americkém Charlestonu poprvé v sezoně probojovala do semifinále. Česká hráčka zdolala poprvé v kariéře čtvrtou nasazenou Rusku Věru Zvonarevovou 6:3, 6:3. Jediný předchozí vzájemný duel s někdejší světovou dvojkou, které se poslední dobou nedaří, Šafářová loni na Australian Open prohrála.

Lucie Šafářová foto: Reuters

O účast ve finále na zelené antuce si Šafářová zahraje se Slovinkou Polonou Hercogovou, která vyřadila další Rusku Naděždu Petrovovou hladce po setech 6:1, 6:2. S jednadvacetiletou Hercogovou, která se na tak velkém turnaji takhle daleko ještě nedostala, má česká tenistka vyrovnanou bilanci 1:1.

"Lucie je samozřejmě výborná hráčka a je ve formě. Musím do toho jít a věřit si. Pokusím se hrát pestrou hru a lepší ať vyhraje," řekla Hercogová, která bude usilovat proti Šafářové o čtvrté finále v kariéře.

VÍCE Z TENISU

Pětadvacetiletá brněnská rodačka hrála o titul naposledy loni v červnu v Kodani, kde podlehla domácí hvězdě Caroline Wozniacké a neuspěla ve svém čtvrtém finále za sebou. V Charlestonu bude bojovat o finálovou účast i ve čtyřhře po boku Rusky Anastasie Pavljučenkovové. Ve čtvrtfinále deblové soutěže vyřadily po velké bitvě, kterou déšť rozložil do dvou dnů, nasazené trojky Saniu Mirzaovou z Indie a Rusku Jelenu Vesninovou.

Druhou semifinálovou dvojici dvouhry tvoří Američanka Serena Williamsová, které ve čtvrtfinále skrečovala zápas Němka Sabine Lisická, a Samantha Stosurová. Australanka, jež se po odhlášení Polky Agnieszky Radwaňské stala hlavní papírovou favoritkou soutěže, vyřadila v pátek druhou ze sester Williamsových Venus po setech 6:3, 4:6, 6:3.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...