Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Šafářová na úvod Turnaje mistryň prohrála ve dvou setech

Roland Garros

  13:18
SINGAPUR - Tenistka Lucie Šafářová prohrála svůj úvodní zápas ve dvouhře na Turnaji mistryň. Letošní finalistka Roland Garros v Singapuru podlehla Španělce Garbiňe Muguruzaové 3:6 a 6:7. V druhém utkání Bílé skupiny se dnes utká Petra Kvitová s Němkou Angelique Kerberovou.

Česká tenistka Lucie Šafářová. foto: Reuters

V úvodním setu Šafářová nestíhala rány Muguruzaové, o které Polka Agnieszka Radwaňská řekla, že může být světovou jedničkou. „Vyznává hru, která si libuje v síle,“ uvedla v Singapuru pro změnu o své krajance bývalá jednička Arantxa Sánchezová-Vicariová. Při podání dvaadvacetileté Španělky se nehrálo a Šafářová si v první sadě dvakrát neudržela servis.

Ve spoře zaplněném hledišti duel sledovala světová dvojka Rumunka Simona Halepová a ve druhé sadě viděla zlepšení Šafářové. Česká debutantka na Masters se snažila hrát více přes bekhend soupeřky, aby se vyhnula smrtícímu forhendu a na úvod setu vzala finalistce Wimbledonu poprvé servis. O výhodu brejku ale přišla v šesté hře.

Za stavu 4:4 nevyužila Šafářová dvě šance vzít rodačce z Venezuely servis a sadu rozhodl tie-break. Ve zkrácené hře se znovu prosadila agresivita Muguruzaové. Šafářová dokázala snížit z 1:4 na 4:5, ale pak kapitulovala a při prvním mečbolu poslala po skoro dvou hodinách hry forhend do sítě.

Osmadvacetiletá Šafářová hraje na Turnaji mistryň poprvé rovněž čtyřhru. V neděli s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou porazily Muguruzaovou a další Španělku Carlu Suárezovou, druhý zápas je čeká v úterý.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...