130 let

Česká tenistka Lucie Šafářová | foto: Igor Zehl, ČTK

Šafářová proti Slovenkám nenastoupí

Sport
  •   13:47
PRAHA - České tenistky se budou muset o víkendovému utkání Fed Cupu se Slovenskem obejít bez své druhé nejlepší hráčky Lucie Šafářové. Nehrající kapitán Petr Pála na poslední chvíli 31. hráčku světového žebříčku vyřadil z nominace kvůli poraněnému hýžďovému svalu.

Pála místo Šafářové povolal Ivetu Benešovou, která byla původně náhradnicí. Ve dvouhrách se s českou jedničkou Nicole Vaidišovou představí Petra Cetkovská, která v sobotu víkendový zápas rozehraje utkáním s Dominikou Cibulkovou.

Dnešní los rozhodl o tom, že jako druhé nastoupí na kurt v pavilonu B Brněnského výstaviště Vaidišová proti Magdaleně Rybárikové. V neděli se střetnou Vaidišová s Cibulkovou a po nich Cetkovská s Rybárikovou. Na závěr se bude hrát čtyřhra, do které zatím kapitáni nominovali Květu Peschkeovou s Ivetou Benešovou a Janette Husárovou s Cibulkovou.

Šafářová laborovala s poraněným hýžďovým svalem už před Australian Open, kde vypadla hned v prvním kole. Po příletu z Melbourně se svěřila do péče fyzioterapeuta Pavla Koláře a během týdne trénovala v Brně. Kapitán Pála v minulých dnech tvrdil, že je Šafářová v plné kondici.

Oslabeny jsou i Slovenky, kterým chybí osmá hráčka světa Daniela Hantuchová. Semifinalistka Australian Open má zánět na patě.

České tenistky se o víkendu pokusí navázat na loňský úspěch v Bratislavě, kde ve stejné fázi soutěže deklasovaly slovenský tým 5:0. V případě vítězství znovu postoupí do baráže o účast v elitní skupině.

Autor: Lidovky.cz