Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Šafářová se před Fed Cupem zranila, nahradí ji Hradecká

Sport

  11:38
CHARLEOI - Česká tenistka Lucie Šafářová si při úterním tréninku na semifinále Fed Cupu přivodila svalové zranění levého stehna a v zápasu proti domácí Belgii v Charleroi nenastoupí. V týmu ji nahradí dodatečně povolaná Lucie Hradecká. O nominaci na jednotlivé zápasy rozhodne kapitán Petr Pála později.

Petra Kvitová a Lucie Šafářová. foto: ČTK

"Zranila se při tréninku, který nebyl moc náročný," řekl Pála v rozhovoru na týmových stránkách na Facebooku. Šafářová podstoupila rychlé vyšetření na místě s týmovými lékaři, kteří ji ujistili, že v sobotu určitě nebude na sto procent připravená.

"Takže jsem se rozhodl, že místo ní povolám Lucku Hradeckou, která byla připravena přijet a nyní je na cestě," uvedl Pála. Šafářová odjela domů na další vyšetření. "Doufám, že se rychle uzdraví a bude zase připravena," věřil kapitán týmu.

Českou jedničkou pro boj o finále je Petra Kvitová, vedle Hradecké tvoří tým dále Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová. Belgičanky v Charleroi nastoupí bez zraněné světové dvojky Kim Clijstersové.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...