130 let

Ani banán nepomohl na turnaji v Gold Coast Martině Hingisové. | foto: ČTK

Šafářová si zahraje finále, Hingisová ne

Sport
  •   10:43
GOLD COAST (Austrálie) - Vítězné tažení Martiny Hingisové při návratu na kurty skončilo. Švýcarka vypadla v semifinále v australském Gold Coastu s Italkou Pennettaovou. Ta bude o titul bojovat s Češkou Lucií Šafářovou.

Osmnáctiletá Šafářová porazila v semifinále třetí nasazenou Rusku Dinaru Safinovou 6:4, 6:2 a bude usilovat o svůj třetí titul na okruhu WTA.

Šafářová začala sbírat trofeje na WTA Tour v loňském roce. V květnu nejprve vyhrála turnaj v portugalském Estorilu a o tři měsíce později nenašla přemožitelku v americkém Forest Hills.

Sobotní soupeřkou Šafářové bude Italka Flavia Pennettaová, která ukončila vítězné tažení Martiny Hingisové při jejím comebacku. S Pennettaovou totiž prohrála ve třech setech 6:1, 6:7 a 2:6 a navíc si podle agentury AP poranila kyčel. Zranění by nemělo být vážné, nicméně Hingisová se raději odhlásila z dnešního semifinále čtyřhry.

Na dalším turnaji v Sydney by však nechtěla chybět. "Mám teď pár dnů na to, abych se dala dohromady," uvedla. I když cítila v tříslu napětí, chtěla zápas dohrát. "Každý soutěživý člověk se snaží tyto věci potlačit a vydržet do konce. Nechtěla jsem to Pennettaové usnadnit, hrála výborně. Byl to parádní tenis," dodala ostře sledovaná Švýcarka.

Z dalších zdravotních trablů, které její závratnou kariéru málem ukončily už v 22 letech, si nedělala těžkou hlavu. "Nemůžete čekat, že všechno bude perfektní, když jste tři roky skoro nic nemohli dělat," řekla Hingisová a dodala, že se svými výkony v Gold Coastu je nadmíru spokojená.

Šafářová se s Pennettaovou utká poprvé v kariéře a zároveň na dálku vyzvala svého přítele Tomáše Berdycha, aby ji napodobil. Ten startuje na turnaji v Adelaide a dnes ho čeká bitva o postup do semifinále proti Němci Philippu Kohlschreiberovi.

Výsledky:
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (ČR) - Safinová (3-Rus.) 6:4, 6:2, Pennettaová (4- It.) - Hingisová (Švýc.) 1:6, 7:6 (7:2), 6:2. 

Autor: Lidovky.cz