Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Nečekaná porážka Španělky posunula Šafářovou na Turnaj mistryň i ve dvouhře

Roland Garros

  13:16aktualizováno  14:11
PRAHA - Lucie Šafářová se kromě čtyřhry představí na tenisovém Turnaji mistryň v Singapuru také ve dvouhře a doplní Petru Kvitovou. Letošní finalistka Roland Garros se stala osmou účastnicí singlové soutěže po překvapivé porážce své poslední konkurentky Carly Suárezové ze Španělska ve čtvrtfinále turnaje v Moskvě.

Lucie Šafářová. foto: ČTK/AP

Osmadvacetiletá Šafářová si premiérovou účast na Turnaji mistryň zajistila už dříve v deblu s americkou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, ale o start ve dvouhře se musela bát. Kvůli zdravotní pauze vynechala asijskou část WTA Tour a po návratu prohrála oba své zápasy v Linci a Moskvě.

Proti Rusku v nejsilnější sestavě. Tenistky usilují o čtvrtý titul z pěti let

Klesla tak na poslední osmé postupové místo pro Turnaj mistryň, o které ji mohla připravit ještě Suárezová. Španělka potřebovala postoupit na Kremlin Cupu do finále, ale ve čtvrtek nečekaně hladce 1:6, 2:6 prohrála o dvě kola dříve s osmnáctiletou Ruskou Darjou Kasatkinovou, 102. hráčkou světa.

Postup Šafářové potěšil i kapitána fedcupového týmu Petra Pálu. „Je to úplně super, mám z toho hroznou radost. Dostat se na Turnaj mistryň v singlu i v deblu, to je skvělý úspěch. Myslím si, že je tam zaslouženě,“ řekl. „Věřím, že jí to pomůže i s ohledem na Fed Cup. Jakýkoliv zápas, který tam odehraje, bude dobrý, těžký.“

Vedle vítězky Turnaje mistryň z roku 2011 Kvitové a Šafářové se v Singapuru představí ještě deblový pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká. Turnaj začíná v neděli.

Autoři:

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...