Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Šafářová v Torontu válí. Čeká ji Serena Williamsová

US Open

  8:59
TORONTO - Tenistka Lucie Šafářová postoupila na turnaji v Torontu přes osmou hráčku světového žebříčku Italku Francesku Schiavoneovou do čtvrtfinále a čeká ji bývalá jednička Serena Williamsová. Američanku ještě nikdy v kariéře neporazila, ve třech vzájemných zápasech uhrála proti třináctinásobné grandslamové vítězce jen jeden set.

Lucie Šafářová foto: ČTK

Šafářová v květnu hrála finále v Kodani, včetně něj však poté prohrála čtyři z pěti zápasů. V Kanadě v rámci přípravy na grandslamové US Open se jí ale daří, Schiavoneovou porazila dvakrát 6:3 a vyrovnala si s ní bilanci na 3:3.

ČTĚTE TAKÉ

Nyní ji však čeká stejně jako před dvěma lety ve stejné fázi turnaje v Torontu mladší ze sester Williamsových, jež po zdravotních problémech na kurtu znovu drtí soupeřky a v předminulém týdnu kralovala podniku ve Stanfordu. Ve třetím kole nicméně Williamsová až tak suverénní nebyla a musela otáčet zápas s Číňankou Čeng Ťie.

Z turnaje v Torontu vypadlo během tří kol už osm hráček z elitní desítky žebříčku WTA včetně sedmičky a wimbledonské šampionky Petry Kvitové. Roli favoritky nezvládly ani Rusky Věra Zvonarevová a finalistka Wimbledonu Maria Šarapovová.

Autor: