Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Šafářová vyhrála v Torontu čtyřhru. S Mattekovou-Sandsovou už má čtvrtý titul

Australian Open

  8:12
TORONTO - Tenistka Lucie Šafářová vyhrála s tradiční americkou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou turnaj v Torontu. Ve dvouhře korunovala svůj životní týden ziskem titulu osmnáctiletá Švýcarka Belinda Bencicová.

Lucie Šafářová během utkání 2. kola Wimbledonu. foto: ČTK/AP

Ve finále porazila druhou nasazenou Rumunku Simonu Halepovou, jež utkání za stavu 6:7, 7:6, 0:3 ze svého pohledu vzdala.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou ovládly Rogers Cup bez ztráty setu. V rozhodujícím duelu smetl třetí nasazený pár turnajové čtyřky Caroline Garciaovou z Francie a Katarinu Srebotnikovou ze Slovinska 6:1, 6:2 za 52 minut.

Česko-americká dvojice tak letos získala po Australian Open, Stuttgartu, Roland Garros svůj letošní čtvrtý titul a udělala další krok k postupu na Turnaj mistryň do Singapuru. Čtyřhru vyhrála Šafářová na okruhu WTA poosmé v kariéře.

Fotí selfie, točí vtipná videa. Šafářové zlepšuje náladu kanadský ‘bohém‘

Světová dvacítka Bencicová vyhrála po červnovém Eastbourne druhý turnaj v kariéře a hned velmi silně obsazený. Na cestě za titulem porazila šest grandslamových finalistek za sebou - Eugenii Bouchardovou, Caroline Wozniackou, Sabine Lisickou, Anu Ivanovičovou, v semifinále senzačně světovou jedničku Serenu Williamsovou a v neděli Halepovou.

Rumunka se během finále potýkala se zraněním levého stehna, které jí nedovolilo utkání dokončit. „Už jsem dál nemohla. Hodně jsem se snažila, ale nešlo to,“ omluvila se Halepová divákům při přebírání trofeje pro poraženou finalistku.

Její přemožitelka Bencicová se díky životnímu úspěchu posune příští týden už na dvanácté místo žebříčku. „Je to skvělý pocit, jen škoda, že to finále muselo skončit takhle. Ale výhra je výhra a byl to fantastický týden,“ dodala talentovaná dcera slovenských rodičů.

Světový tenisový žebříček

  • Tenistka Karolína Plíšková se ve světovém žebříčku posunula na sedmé místo a o jednu příčku si vylepšila osobní maximum. Čtvrtou pozici udržela Petra Kvitová, na šestou se vrátila Lucie Šafářová a stejné místo patří v mužském pořadí i Tomáši Berdychovi.
  • Plíšková se minulý týden poprvé v kariéře posunula do nejlepší desítky, vzápětí ale vypadla v Torontu v prvním kole. K posunu jí nyní pomohl propad Srbky Any Ivanovičové, díky němuž si polepšila i Šafářová a šestou příčkou si vyrovnala nejlepší umístění.
  • V čele pořadí WTA je nadále Američanka Serena Williamsová před Marií Šarapovovou z Ruska. Žebříček ATP vede stejně suverénně Srb Novak Djokovič, za ním ale došlo ke změně. Na druhé místo se posunul Brit Andy Murray, když po triumfu na turnaji Masters v Montrealu přeskočil Švýcara Rogera Federera.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!