Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Sahá na 200 milionů. Růžička je blízko výhry v nejprestižnějším pokerovém turnaji

Sport

  7:46aktualizováno  11:12
LAS VEGAS - Čech Vojtěch Růžička postoupil v americkém Las Vegas do dalšího kola finále 47. ročníku Světové série v pokeru (WSOP). V nejprestižnějším turnaji této karetní hry prošel dál jako třetí z finálové pětice, v níž jsou kromě něj čtyři Američané. S nimi se utká v úterý časně ráno; závěrečný duel se uskuteční brzy ve středu.

Vojtěch Růžička u finálového stolu v Las Vegas, kde probíhá vyvrcholení pokerové světové série. foto: ČTK

Svět našel nového Staszka. Mladý Čech Růžička může vyhrát pokerem 193 milionů

Každý z finalistů má už teď zajištěnou odměnu minimálně milion dolarů (asi 24,7 milionu korun).

Na vítěze, který na světovém pokerovém trůnu vystřídá Joea McKeehena, čeká osm milionů dolarů (asi 197,6 milionů korun) a vysoce ceněný šampionský náramek. Druhý hráč získá 4,66 milionu dolarů.

Růžička, který je teprve druhým Čechem v historii slavného finále WSOP, se během dnešní noční hry postupně probojoval až na přední příčku, kterou ale posléze ztratil.

Jako první dnes skončil Qui Nguyen, který má velký náskok před druhým Cliffem Josephym. Za ním je těsně třetí Růžička.

S turnajem se již rozloučili Fernando Pons (9. místo), Jerry Wong (8. místo), Griffin Benger (7. místo) a Kenny Hallaert (6. místo).

Qui Nguyen promýšlí své možnosti a uvažuje nad kombinacemi svých soupeřů.
Michael Ruane přemýšlí nad příhozem.

Letošní WSOP začala 9. července a zapojilo se do ní 6737 hráčů ze 79 zemí, počet účastníků tak byl pátý nejvyšší v historii.

Růžička prošel do finále jako šestý v pořadí. Získal 27 milionů žetonů, s nimiž usedl k závěrečnému stolu. Letošní finále WSOP začalo 30. října.

Česko mělo poprvé zastoupení ve finále WSOP v roce 2011 díky Martinu Staszkovi. Ten nakonec skončil na druhém místě a odnesl si v přepočtu 98 milionů Kč. V souboji o titul neoficiálního mistra světa v pokeru Staszko podlehl Němci Piu Heinzovi.

Autor: