Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Salač po dobrém startu dojel ve Velké ceně Katalánska dvanáctý, vyhrál Binder

Sport

  13:31
Barcelona - Filip Salač obsadil v motocyklové Velké ceně Katalánska v Barceloně dvanácté místo a potřetí v sezoně Moto3 bodoval. Osmnáctiletý jezdec měl výbornou první polovinu závodu a krátce figuroval i na druhé pozici.

Filip Salač ve VC v Brně foto: Patrik Uhlíř, MAFRA

Salač letos zajel nejlepší kvalifikaci, v Barceloně byl sedmý

Salačovi se v Barceloně po vydařené kvalifikace povedl i start a ze sedmé příčky se posunul na pátou. Několik kol jezdil v čelní skupině a po pádu adeptů na titul Alberta Arenase a Johna McPheeho po kolizi se dokonce na chvíli ocitl na pódiových příčkách. Poté ale český jezdec zpomalil a postupně se propadal.

Dvanáctým místem vyrovnal Salač druhý nejlepší výsledek v sezoně z Velké ceny Štýrska. Nejlepší umístění zaznamenal na úvod sezony před dlouhou koronavirovou pauzou v Kataru, kde dojel osmý.

Na první vítězství v kariéře dosáhl v Barceloně Jihoafričan Darryn Binder a navázal na triumf bratra Brada v MotoGP v srpnové Velké ceně České republiky. Na pódium ho doprovodili Italové, Salačův týmový kolega Tony Arbolino a Denis Foggia.

Velká cena Katalánska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Barceloně:

Moto3: 1. D. Binder (JAR/KTM) 38:32,507, 2. Arbolino -0,103, 3. Foggia (oba It./Honda) -0,157, 4. García (Šp./Honda) -0,232, 5. López (Šp./Husqvarna) -0,386, 6. Fenati (It./Husqvarna) -1,436, ...12. Salač (ČR/Honda) -2,536.

Průběžné pořadí MS (po 9 z 15 závodů): 1. Ogura (Jap./Honda) 122, 2. Arenas (Šp./KTM) 119, 3. McPhee (Brit./Honda) 98, 4. Arbolino 95, 5. Vietti (It./KTM) 94, 6. Suzuki (Jap./Honda) 75, ...21. Salač 16.

13:20 Moto2,

15:00 MotoGP.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...