Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Samková si dopumpovala pro vítězství na Red Bull Feel the Wheel

Sport

  23:00
benátky nad jizerou - Po roční pauze se vrátila do Benátek nad Jizerou longboardová elita. Na speciálně upravené trati se představili fanoušci „dlouhých prken“ a mezi nimi i obhájkyně vítězství a nejlepší snowboardistka posledních let Eva Samková. Ta ani letos nenašla přemožitelku a s přehledem ovládla závod Red Bull Feel the Wheel.

Eva Samková ukázala své kvality i na longboardu. foto: Red Bull Content Pool

Longboardoví nadšenci z Čech i blízkého okolí si mohli vrátit do svých kalendářů akci, která nemá ve světě obdoby. Již od pátku se do Benátek nad Jizerou začali sjíždět jezdci, kteří se rozhodli postavit se výzvě v závodě, který v sobě kombinuje prvky snowboardcrossu a jízdy na longboardu.

Právě podobnosti se svou parádní disciplínou využívala již od první tréninkové jízdy i zlatá medailistka ze Soči Eva Samková. Svou jistotu na jakémkoli prkně ukázala hned v kvalifikaci, kterou suverénně ovládla s pohodlným náskokem pěti vteřin.

„Při tréninku těsně před kvalifikací jsem zjistila, že mám malý kolečka. Tak jsem je narychlo vyměnila za větší. Jak jsem na ně nebyla zvyklá, tak se mi to trochu rozhoupalo,“ smála se po kvalifikaci Eva Samková.

Ještě před závodem si česká snowboardcrossařka na obhajobu příliš nevěřila. Podle svých slov neměla natrénováno tak, jak by chtěla. Ani ve finálovém klání ale nenašla přemožitelku a po dvou letech si opět odnesla titul pro vítěze Red Bull Feel the Wheel.

„Závod jsem si užila bombasticky! Poslední jízda byla super, diváci vytvořili neskutečnou atmosféru, takže jsem fakt nadšená. Byla jsem trochu nervózní, že jsem nestihla pořádně potrénovat, ale naštěstí to dopadlo skvěle,“ dodává ke svému vítězství Samková.

V mužském finále se o první místo utkal Ondřej Zápotocký s dvojnásobným vítězem obou předešlých ročníků Nicolou Nührigem. Po napínavé podívané dopumpoval longboardový šampion ze Salzburku jen těsně za Zápotockým.

Vůbec poprvé si tak vítězství v mužské kategorii vychutnal domácí závodník. „Minulý ročník jsem byl třetí a o to víc to pro mě byl super pocit, když jsem celý závod bojoval se svalovou křečí, a nakonec dojel jako vítěz. Díky za koňskou mast a hromadu hořčíku,“ směje se skateboardista Ondřej Zápotocký.

Autor: