130 let
Ondřej Synek se stal mistrem světa

Ondřej Synek se stal mistrem světa | foto: ČTK

Šampion sílu neztrácí. Synek vyhrál první závod SP

Sport
  •   14:06
MNICHOV - Mistr světa na skifu Ondřej Synek zahájil obhajobu prvenství ve Světovém poháru vítězstvím v Mnichově. Druhého Němce Marcela Hackera porazil v úvodním závodu seriálu o více než sekundu. Ve finále skifařek se české reprezentantky na medailové pozice neprobojovaly, Jitka Antošová skončila čtvrtá a Miroslava Knapková byla pátá.

Synek loni nenašel přemožitele ve Světovém poháru ani na podzimním mistrovství světa na Novém Zélandu a také do nové sezony vstoupil impozantně. Od poloviny závodu se pohyboval v čele a odrážel Hackerovy útoky. V závěru dvoukilometrové trati už světového šampiona z roku 2002 svým drtivým finišem jednoznačně převálcoval.

Třetí Švéd Lassi Karonen ztratil na Synka už více než pět sekund. Osmadvacetiletý svěřenec trenéra Milana Dolečka vyhrál jedenáctý závod Světového poháru v kariéře, z toho dvě vítězství vybojoval na dvojskifu.

Další čtyři české posádky se dnes v Mnichově představily v B-finále. Čtyřka bez kormidelníka Jan Gruber, Milan Doleček, Milan Bruncvík, Michal Horváth i Jan Vetešník s Ondřejem Vetešníkem na dvojskifu lehkých vah byli třetí, ženský dvojskif lehkých vah Klára Janáková, Markéta Pazderková dojel pátý a skifařka Lenka Antošová šestá. Účast v malém finále si vyjel i dvojskif David Jirka, Petr Vitásek, který ale nenastoupil na start.

Už v sobotu se z vítězství v neolympijské disciplíně dvojka bez kormidelníka v Mnichově radovali Miroslav Vraštil a Jiří Kopáč.

Autor: ČTK