Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Šampion zůstal sám. Oběsil se u koní, jež miloval

Sport

  20:15
Jeho život byl naplněný slávou až po okraj, vždyť se v roce 1987 ve francouzském Moulins postaral o vůbec první medaili československého moderního pětiboje z mistrovství světa. Užil si i obdivu žen, protože byl chlap jako z módního magazínu a uměl naplno nejen sportovat.

Milan Kadlec (uprostřed) foto: Reprofoto

V úplném finále, když už nešlo o medaile, však Milan Kadlec zůstal sám, jen se skleničkou alkoholu. A jak se ukázalo, šlo o život. On si na něj sáhl, a jelikož všechno, co dělal, dělal na plný plyn, byl i v tomto ohledu, ač to možná zní krutě, úspěšný.

Vyšel speciál LN 101 pohnutých osudů

Na hřbitově v Dolních Chabrech, obci na okraji Prahy, se při smutečním obřadu sešel nezvykle velký počet lidí. Až ke dvěma stovkám. Kromě místních tu byly desítky bývalých pětibojařů, trenérů a činovníků, hodně jich přijelo i ze Slovenska. Tam Milan Kadlec působil v banskobystrické Dukle, tam vlastně strávil celou sportovní kariéru.

Byl závěr léta roku 2001, ptáci zpívali, ale lidé mlčeli a mnozí jen nevěřícně kroutili hlavami. Přišli se rozloučit s legendou, která si vzala život. Ve dvaačtyřiceti! Proč? bylo možné vyčíst z jejich očí.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!