Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Šarapovová je ze hry

Sport

  18:35
PAŘÍŽ - Světová jednička Maria Šarapovová skončila na letošním Roland Garros před branami čtvrtfinále.

Maria Šarapovová cítí, že se blíží konec jejího působení na French Open foto: ČTK

Ruská tenistka dnes ve čtvrtém kole prohrála 7:6, 6:7 a 2:6 s krajankou Dinarou Safinovou a turnaj pro ni skončil. Safinová před Roland Garros vyhrála velký antukový turnaj v Berlíně a už před utkáním se čekalo, že bude pro vítězku letošního Australian Open o poznání těžší soupeřkou než ty předchozí.

Zápas se však dlouho vyvíjel ve prospěch Šarapovové. Rodačka ze Sibiře ve zkrácené hře úvodní sady odvrátila dva setboly a získala ji poměrem 8:6. V úvodu druhého setu pak zápas na hodinu a půl přerušil déšť a turnajová jednička se ze šatny vrátila ve výrazně lepší pohodě.

V druhé sadě už vedla 5:2 a za stavu 5:3 podávala na postup. Vypracovala si mečbol, ale ten Safinová vítězným bekhendem po čáře odvrátila a zahájila velký obrat. Mladší sestra Marata Safina zvládla i kritickou situaci v tie-breaku druhého setu, v němž
Šarapovová vedla 5:2 a měla před sebou dva servisy. Safinová získala pět míčků za sebou a vynutila si pokračování zápasu.

 Klíčový moment rozhodující sady přišel v šestém gamu, kdy Šarapovová dvakrát zkazila nahraný míč a následně ztratila podání. Safinová šanci na vítězství využila, po dvou hodinách a 52 minutách zápas ukončila dalším brejkem. Ve čtvrtfinále se utká s další  ruskou Jelenou Dementěvovou, kterou při triumfu v Berlíně porazila ve finále.

 Další výsledek: Ženy: Dvouhra - 4. kolo: Safinová (13-Rus.) - Šarapovová (1-Rus.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:5), 6:2.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!