Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Návrat Šarapovové netrval dlouho. Ve Stanfordu nedohrála kvůli zranění ruky

Sport

  21:54
STANFORD/PRAHA - Ruská tenistka Maria Šarapovová zvládla po téměř čtvrtroční pauze zaviněné zraněním nohy odehrát na turnaji ve Stanfordu pouze jedno utkání. Před středečním zápasem druhého kola se kvůli bolestem ruky odhlásila, do čtvrtfinále tak bez boje prošla sedmá nasazená Lesja Curenková z Ukrajiny.

Maria Šarapovová. foto: Reuters

„Ke konci pondělního zápasu jsem začala pociťovat bolest v levém předloktí. Po úterním vyšetření mi lékaři doporučili, abych neriskovala další zranění,“ uvedla Šarapovová v oficiálním prohlášení s tím, že se jedná o preventivní krok.

Třicetiletá Ruska, jež se po patnáctiměsíčním dopingovém trestu v dubnu vrátila na okruh WTA, si o měsíc později poranila na antuce v Římě stehenní sval. Na turnaji se znovu objevila až nyní ve Stanfordu, kde v prvním kole zdolala po více než dvou hodinách Američanku Jennifer Bradyovou 6:1, 4:6, 6:0.

Šarapovová prožívala svůj návrat velmi emotivně.
Eugenie Bouchardová a Maria Šarapovová.

Vítězka pěti grandslamů a bývalá světová jednička nemá po dlouhém výpadku stále takové postavení v žebříčku, aby mohla startovat přímo v hlavních soutěžích. Momentálně jí patří 147. místo a musí žádat o divoké karty. Další má zajištěnou v Cincinnati, kde se hraje za necelé dva týdny.

Autor: