Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Šarapovová po dopingovém trestu vyhrála i potřetí, Plíšková končí ve čtvrtfinále

Sport

  16:06aktualizováno  22:06
stuttgart - Karolína Plíšková skončila na antukovém turnaji ve Stuttgartu po více než tříhodinovém maratonu s Laurou Siegemundovou ve čtvrtfinále. Světová trojka proti domácí tenistce neproměnila v prvním setu dva setboly a prohrála 6:7, 7:5 a 3:6. Ve hře o titul se Siegemundovou zůstala i Ruska Maria Šarapovová, pro niž je Stuttgart prvním turnajem po trestu za doping.

Maria Šarapovová na turnaji ve Stuttgartu. foto: ČTK/AP

Siegemundová loni na Porsche Grand Prix prošla senzačně až do finále a na tamní antuce dnes vybojovala další velký úspěch. V první sadě odvrátila za stavu 2:5 Plíškové dva setboly a favoritku trápila především stopbaly. Devětadvacetiletá Němka a 49. hráčka žebříčku, která loni na US Open vybojovala titul ve smíšené čtyřhře, slavila postup po třech hodinách a deseti minutách.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu

(antuka, dotace 776 000 dolarů)

Dvouhra - čtvrtfinále: Šarapovová (Rus.) - Kontaveitová (Est.) 6:3, 6:4, Siegemundová (Něm.) - KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (2-ČR) 7:6 (7:3), 5:7, 6:3, Mladenovicová (Fr.) - Suárezová (Šp.) 6:3, 6:2.

Stejně jako Siegemundová startuje ve Stuttgartu na divokou kartu ostře sledovaná bývalá světová jednička Šarapovová a ani ve třetím utkání neztratila set. Estonku Anett Kontaveitovou porazila 6:3, 6:4 a živí šanci, že návrat korunuje ziskem titulu.

Turnaj ve Stuttgartu Šarapovová v minulosti už třikrát vyhrála, ale tentokrát startuje bez zápasové praxe. Rok a čtvrt pykala za nález zakázaného meldonia a teprve před třemi dny jí vypršel trest. Díky divoké kartě německých organizátorů mohla nastoupit přímo v hlavní soutěži a v ní zatím předvádí výborné výkony.

V sedmém gamu Ruska poprvé prolomila Kontaveitové servis a následně přidala druhý brejk. V celém zápase ze šesti brejkbolů proměnila pět. Dala i čtyři esa a ve Stuttgartu už jich nastřílela 24.

„V prvních šesti gamech jsme obě zjišťovaly, jak na hru té druhé vyzrát. Potom jsem chytla rytmus a hrála opravdu dobře,“ řekla vítězka pěti grandslamů. V semifinále ji čeká Francouzka Kristina Mladenovicová.

Pokud třicetiletá Šarapovová projde ve Stuttgartu do finále, zároveň si zajistí start v kvalifikaci Roland Garros.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...