Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Záhrobská: Výsledky nejsou dobré, budeme to řešit

Sport

  12:30
PRAHA - Desátá sezona ve Světovém poháru je pro sjezdařku Šárku Záhrobskou nejhorší v kariéře. Bývalá slalomová mistryně světa dojela ve své parádní disciplíně nejlépe třináctá a nemá jisté letošní finále seriálu.

Šárka Záhrobská foto: Reuters

"Výsledky nejsou dobré, jsem nespokojená se spoustou věcí. Po sezoně to budeme řešit, ale budeme to řešit uvnitř týmu," řekla Záhrobská po nedělním 21. místě ve slalomu v německém Ofterschwangu v rozhovoru pro Sport a Radiožurnál.

Záhrobská je ve slalomu mistryní světa z roku 2007 a bronzovou medailistkou z olympiády 2010 ve Vancouveru. Následně spojila síly s trenérem Pavlem Šťastným, ale mezi elitou se jí nedaří držet; naopak, druhou sezonu po sobě se výsledkově propadá.

Neúspěch naučí víc než úspěch

"Tohle je úžasná škola. Neúspěch vás naučí víc než úspěch. Přijímám to tak, jak to je, ale samozřejmě že nechci jezdit další dva roky na těchhle pozicích," řekla Záhrobská, která má ze světových šampionátů vedle zlata i stříbro a bronz.

"Příští rok je mistrovství světa a pak olympijské hry. Když se mi bude dařit, čeká mě možná ještě následující mistrovství světa, to jsou pro mě tři nesmírně důležité sezony," uvedla Záhrobská.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Nechce se smířit s tím, že opustila přední pozice. "Mám obrovskou motivaci se tam vrátit," řekla sedmadvacetiletá lyžařka, kterou přivedl do špičky otec Petr Záhrobský. S tím se ale před třemi lety rozešla a jejich vztah zůstává vyhrocený.

Kvůli nevýrazným výkonům nedává Záhrobská tak často rozhovory jako dříve. "Prostě je to moje volba, mám na to právo," řekla slalomářka. Méně zpráv je poslední dobou i na jejím webu. "Není co psát. Jedu do dalšího závodu, zase pojedu naplno, udělám maximum pro to, aby to bylo dobré. Nerada bych po každém závodě říkala to samé." V sobotu je na programu další slalom ve švédském Aare, kde bude bojovat o postup do finále SP v této disciplíně ve Schladmingu. "Udělám pro to vše.

Pokud se to nepodaří, Aare pro mě bude v této sezoně poslední závod ve Světovém poháru. Vrhnu se na další sezonu, trénink, testování a plánování," řekla Záhrobská.

Autoři: ,

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.