Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Satoranský dal 19 bodů při výhře Bulls, James předstihl Bryanta

Tomáš Satoranský dává koš Cleveland Cavaliers. foto: ČTK

Aktualizováno
New York - Tomáš Satoranský pomohl v sobotním utkání NBA 19 body, šesti doskoky a šesti asistencemi k vítězství Chicaga v Clevelandu 118:106. Český rozehrávač byl druhým nejlepším střelcem Bulls po Zachu LaVineovi, který dal 44 bodů a s deseti doskoky a osmi přihrávkami měl na dosah první triple double v kariéře.
  9:22aktualizováno  10:23

Událostí dne byl posun LeBrona Jamese na třetí místo historického pořadí střelců NBA. Hvězdný hráč Los Angeles Lakers předstihl Kobeho Bryanta a nyní má na kontě 33 655 bodů.

Satoranského osm bodů nestačilo, Chicago v NBA na výhru nenavázalo a podlehlo Sacramentu

Chicago rozhodlo zápas ve třetí čtvrtině, kterou vyhrálo 40:19. LaVine v utkání trefil 16 z 30 střel a už v poločase měl na kontě 27 bodů. „Zach byl neuvěřitelný. Najížděl do koše, střílel, sbíhal si za zády obránců. Dnes by zvládl cokoliv,“ rozplýval se kouč Bulls Jim Boylen. „Vyzkoušeli jsme na něj snad všechno. Ale je nesmírně soutěživý, nic na něj neplatilo,“ konstatoval trenér Clevelandu John Beilein po sedmé porážce za sebou.

LaVine trochu litoval, že mu ceněný triple double těsně unikl. „Nikdy předtím jsem tak blízko nebyl, takže v poslední dvouminutovce, když jsem to zjistil, jsem se snažil ty dvě asistence vymyslet. Nevyšlo to, ale jsem s tím v pohodě,“ řekl autor pěti trojek.

Basketbalová paráda. Po lístcích na NBA Paris Game 2020 toužilo 150 tisíc fanoušků

Chicago se při současné porážce Detroitu od Brooklynu 111:121 po prodloužení v duelu svých přímých konkurentů v boji o play off posunulo před Pistons na deváté místo ve Východní konferenci. Za osmými Nets zaostávají o jedinou výhru, ale odehráli o čtyři zápasy víc. K výhře Brooklynu přispěl 45 body Kyrie Irving.

James před zápasem ve Filadelfii zaostával za Bryantem o 18 bodů a v úvodu třetí čtvrtiny jej předstihl. Nakonec zaznamenal 29 bodů a před sebou už má jen Karla Malonea (36 928) a rekordmana Kareema Abdula-Jabbara (38 387). Bryant před čtyřmi lety ukončil kariéru se ziskem 33 643 bodů. Všechny čtyři nejlepší střelce ligy spojuje to, že hráli za Lakers.

VIDEO: Dallas v NBA nestačil doma na Clippers, zářil Kanaďan Leonard

James v zápase přidal osm asistencí a sedm doskoků. Střelecky jej o dva body předčil spoluhráč Anthony Davis, ale vedoucí tým Západní konference prohrál se Sixers 91:108. Domácími lídry byli Ben Simmons s 28 body a 10 doskoky a Tobias Harris s 29 body.

Oklahoma vyhrála v hale Minnesoty 113:104 a Chris Paul se o to zasloužil 25 body a 10 asistencemi. Na straně poražených měl 37 bodů, osm doskoků a sedm asistencí Karl-Anthony Towns. Triple double za 10 bodů, 10 doskoků a 13 asistencí zkompletoval Shabazz Napier.

Autor: