Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Satoranský dal deset bodů, Chicago však na Philadelphii nestačilo

Tomáš Satoranský proti soupeři z Philadelphia 76ers'. foto: ČTK

Aktualizováno
Filadelfie - Chicago s Tomášem Satoranským nezastavilo v NBA sérii porážek. V hale Philadelphie basketbalisté Bulls podlehli 111:118, český rozehrávač nasbíral během necelých 32 minut na hřišti deset bodů, sedm asistencí a čtyři doskoky. Chicago neuspělo popáté v řadě a zůstalo na desátém místě tabulky Východní konference.
  7:43aktualizováno  8:35

Satoranský proměnil tři střely z devíti včetně jedné trojky a všechny tři šestky. Nejlepším střelcem Bulls byl s 32 body Zach LaVine, jenž přidal osm asistencí. Vítěze táhl Turek Furkan Korkmaz s 31 body a šesti trojkami. Joel Embiid zaznamenal 28 bodů a 12 doskoků, rozehrávač Ben Simmons si připsal 29. triple double v kariéře za 19 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

Bulls prohráli první čtvrtinu 25:38, v závěrečné části se ale dokázali dvakrát přiblížit na rozdíl dvou bodů. „Hráli jsme docela dobře, tvrdě a týmově. Ukázalo se však, že soupeř byl až příliš kvalitní,“ uvedl trenér Chicaga Jim Boylen, jehož tým má bilanci 19 výher a 35 porážek.

V Houstonu domácí Rockets prohráli dramatický duel s Utahem 113:114. Zápas rozhodl těžkou trojkou v poslední sekundě Bojan Bogdanovič. Jazz, kteří před Houstonem drží čtvrtou příčku v Západní konferenci s bilancí 34-18, táhl s 30 body Jordan Clarkson. V domácím týmu Russell Westbrook zaznamenal 39 bodů a James Harden přidal triple double za 28 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

Atlantu v přestřelce proti New Yorku dotáhl k triumfu 140:135 po prodloužení hvězdný mladík Trae Young. Nastřílel 48 bodů včetně šesti trojek a přidal 13 asistencí. Stal se po LeBronu Jamesovi a Kevinu Durantovi třetím hráčem v historii, jenž odehrál alespoň deset čtyřicetibodových zápasů ještě před 22. narozeninami. Knicks táhl s 35 body a 18 doskoky Julius Randle.

Druhý hráč loňského draftu Ja Morant dovedl Memphis k výhře 106:99 v hale Washingtonu. Zaznamenal při tom první triple double v kariéře za 27 bodů, 10 doskoků a 10 přihrávek. „Basketbaloví experti tipovali, že letos vyhrajeme jen 26 zápasů, a nám se to už dnes povedlo překonat,“ řekl Morant. Grizzlies drží s bilancí 27-26 osmou příčku v Západní konferenci, Washington zůstal ve Východní konferenci těsně před Chicagem. 

Tomáš Satoranský proti soupeři z Philadelphia 76ers'.
Satoranský si v zápase proti New Orleans připsal devět bodů.
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!