Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Satoranský kvůli podezření na otřes mozku nedohrál zápas s Charlotte

Sport

  9:02
NEW YORK - Tomáš Satoranský nedohrál kvůli podezření na otřes mozku páteční zápas NBA, ve kterém Washington prohrál doma s Charlotte 110:116. Český reprezentant se zranil v závěru první čtvrtiny pod košem soupeře, když ho hostující pivot Frank Kaminsky natlačil při souboji o doskok hlavou do ramene najíždějícího Bradleyho Beala. Ve druhé části se Satoranský ještě na hřiště vrátil, až pak definitivně odstoupil.

Tomáš Satoranský (vlevo) v zápase s Los Angeles Clippers foto: Reuters

Wizards v průběhu druhého poločasu informovali, že podstoupil vyšetření hlavy. Trenér Scott Brooks neměl po zápase bližší informace o zdravotním stavu hráče a není jisté, zda Satoranský zasáhne do dnešního duelu proti Memphisu.

S Babišem jsem se odmítl setkat, napsal Satoranský. ‚O žádné setkání jsem nestál,‘ vrací mu Babiš

Satoranský stihl odehrát 16 minut a nasbíral čtyři body, tři doskoky a tři asistence. Wizards po porážce s přímým konkurentem v boji o play off Východní konference ztrácejí dál tři výhry na poslední postupové místo. Do zápasu nevstoupili dobře a v průběhu druhé čtvrtiny prohrávali až o 21 bodů. Přes zlepšení už 40. porážku v sezoně neodvrátili a zůstali v tabulce za Charlotte jedenáctí. Beal byl lídrem Washingtonu s 40 body, nejlepším střelcem vítězů byl s 28 body Kemba Walker.

Nejlepší tým soutěže Milwaukee otočilo v poslední čtvrtině duel v Miami a zvítězilo 113:98. Janis Adetokunbo k tomu přispěl 33 body, 16 doskoky a devíti asistencemi. Houston dotlačil k vítězství 108:102 nad Phoenixem James Harden, který se blýskl 41 body, devíti doskoky a 11 přihrávkami.

Mimořádné individuální výkony byly k vidění také v New Orleans při porážce Pelicans s Portlandem 110:122. V domácím dresu si vylepšil osobní rekord na 45 bodů Julius Randle, k tomu přidal 11 doskoků, Elfrid Payton zaznamenal 14 bodů, 12 doskoků a 16 asistencí a dosáhl na triple double ve třetím utkání po sobě.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!