Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Satoranský nastřílel 20 bodů obhájcům titulu, na výhru to nestačilo

Sport

  9:08
Washington / Praha - Basketbalista Tomáš Satoranský zaznamenal v NBA double double, ale Washington po dvou vítězstvích podlehl na domácí palubovce obhájcům titulu z Golden State 118:126. Jediný český zástupce v lize odehrál jako člen základní pětky Wizards skoro 39 minut a vyrovnal si sezonní maximum 20 body, ke kterým přidal deset asistencí a vyrovnal osobní rekord třemi získanými míči. Warriors vyhráli podeváté v řadě, což je jejich nejdelší vítězná série v ročníku.

Tomáš Satoranský útočí na koš v zápase s Golden State. foto: ČTK/AP

Wizards vedli pouze v první čtvrtině, na jejím konci ale už prohrávali o devět bodů, protože ji úřadující šampioni uzavřeli úsekem 20:7. Ve zbytku utkání sázeli svěřenci kouče Steva Kerra na agresivní nájezdy ke koši, protože tříbodové území menší sestava Wizards dobře bránila. V první části hosté trefili jedinou trojku, celkem jich proměnili sedm.

„Musíte umět využívat toho, co vám obrana soupeře nabídne,“ řekl nejlepší střelec zápasu Stephen Curry, autor 38 bodů. V utkání dal dvě z osmi trojek, ale za dva body poslal do koše 12 z 16 střel. „Po většinu utkání jsme si dobře a včas přihrávali. To nás postupem času dostávalo na čáru trestného hodu a my dokázali trestat,“ přidal rozehrávač Warriors.

Washington se dokázal v poslední dvanáctiminutovce soupeři přiblížit sérií 11:2 a po trojce Chassona Randlea byl ve skóre už jen dvoubodový rozdíl. Jenže následný pokus Sama Dekkera v koši neskončil, pak už zase začali úřadovat lídři Západní konference a došli si pro 34. výhru v sezoně.

Kevin Durant se nedaleko svého rodiště připomněl 21 body. Pivot DeMarcus Cousins stihl za 24 minut dát 17 bodů a washingtonské defenzivě dělal svou mohutnou postavou značné problémy. Domácí tým střelecky táhli Trevor Ariza s letošním maximem 27 bodů a Bradley Beal s 22 body a deseti doskoky.

Satoranský byl v hodnocení účasti na palubovce nejlepším hráčem domácího týmu. Proměnil tři trojky a z pole střílel s úspěšností přes 60 procent. „Opět jsme dokázali, že můžeme hrát vyrovnaně s každým. Jsme na dobré cestě, ale musíme v tom pokračovat. Doma hrajeme dobře, ale teď nás čeká venkovní série,“ řekl český reprezentační rozehrávač.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...