Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Satoranský sezonním maximem pomohl Wizards k třetí výhře v řadě

Sport

  8:05
NEW YORK - Tomáš Satoranský nastoupil potřetí za sebou v základní sestavě Washingtonu a Wizards potřetí v řadě vyhráli. Jediný český basketbalista v NBA odehrál na palubovce Atlanty 38 minut a k vítězství 131:117 pomohl 14 body, což je jeho nové sezonní maximum. K tomu přidal čtyři doskoky, sedm asistencí, dva zisky a jeden blok.

Tomáš Satoranský (31). foto: ČTK

Washingtonu chyběl z osobních důvodů kapitán a hlavní hvězda John Wall. S třetím nejhorším týmem soutěže prohrávali Wizards pouze krátce v úvodu, pak ale skóre otočili a vypracovali si vedení až o 25 bodů. Přispěl k tomu i český reprezentant Satoranský, který trefil pět ze sedmi střel z pole, z toho dvě ze tří trojek, a z čáry trestného hodu byl stoprocentní. O jeden bod tak vylepšil své střelecké maximum z listopadového duelu proti Los Angeles Clippers.

Nejlepším střelcem utkání byl jeho spoluhráč Bradley Beal, který se při Wallově absenci blýskl 36 body, šesti doskoky a devíti asistencemi. „To, že jsem házel tolik trestných hodů, mi hodně pomohlo rychle se dostat do zápasu. Snažil jsem se hrát agresivně a padalo to tam,“ uvedl Beal, který házel 13 šestek a 10 jich proměnil.

Nejvíce asistencí v sezoně

Bez svého hlavního rozehrávače Walla si Wizards připsali celkem 35 asistencí, nejvíce v sezoně. Otto Porter zaznamenal 20 bodů a 11 doskoků. Wallův náhradník v základní sestavě Austin Rivers pomohl devíti body, sedmi doskoky a stejným počtem asistencí. Na straně poražených zapsal John Collins 26 bodů a 14 doskoků, Kent Bazemore dodal 22 bodů.

Stephen Curry dovedl vítěze posledních dvou ročníků Golden State k vítězství v repríze posledních dvou finále. V Clevelandu se díky jeho 42 bodům, devíti doskokům a sedmi asistencím Warriors radovali z výhry 129:105.

Satoranský svým maximem v sezoně pomohl Washingtonu k výhře nad Los Angeles

Aktuálně nejlepší celek Západní konference Denver vyhrál v hale Orlanda 124:118 po prodloužení a triumfoval posedmé v řadě. Paul George dotáhl 47 body Oklahomu k výhře na palubovce Brooklynu 114:112, přičemž 25 z nich dal až v poslední čtvrtině. Triple double zaznamenal Russell Westbrook za 21 bodů, 15 doskoků a 17 asistencí.

Ligoví lídři z Toronta si poradili s Philadelphií 113:102. Kawhi Leonard zapsal 36 bodů a devět doskoků, sekundoval mu s 26 body Jonas Valanciunas. Karl-Anthony Towns pomohl 35 body, 12 doskoky a šesti bloky Minnesotě k vítězství nad Charlotte 121:104.

Nejvíce asistencí v sezoně

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...