130 let

Mercedes (Rosberg a Schumacher). | foto: Reuters

Schumacher a spol. odhalili formuli a myslí na titul

Sport
  •   19:00
BARCELONA - Stáj formule 1 Mercedes vyhlásila při dnešní prezentaci vozu na novou sezonu útok na umístění v elitní trojici v Poháru konstruktérů a vítězství alespoň v jedné Grand Prix. Němečtí piloti Michael Schumacher a Nico Rosberg představili monopost W03 na okruhu Catalunya nedaleko Barcelony, kde dnes začalo druhé oficiální testování týmů F1.

"Byli jsme dvakrát čtvrtí, takže cíl je krok za krokem se blížit k první pozici. To nejde najednou a je to jako v horolezectví. Je třeba budovat výškové tábory, kde se člověk cítí v bezpečí a z nichž se pak může vydat dál," uvedl Norbert Haug, sportovní šéf Mercedesu, který má před sebou v mistrovství světa třetí sezonu po převzetí týmu Brawn GP.

Mercedes si dal oproti ostatním špičkovým stájím načas s vývojem nového vozu a při prvních testech před dvěma týdny v Jerezu nasadil ještě staré modely. S těmi vloni chyběl tým na stupních vítězů, celkově skončil Rosberg sedmý před sedminásobným mistrem světa Schumacherem. Dosavadním rekordem týmu jsou Rosbergova tři třetí místa ze sezony 2010.

Nico Rosberg

Michael Schumacher

Schumacher zatím skončil nejlépe čtvrtý a v nové sezoně by to rád změnil. I když má před sebou už devatenáctý rok v mistrovství světa, ve 43 letech si tradiční předsezonní ceremoniál náramně užil. "Už jich mám pár za sebou, ale po všech těch letech je to vždy mimořádný pocit. Tyhle dny vždy představují speciální momenty plné nadějí a očekávání," řekl Schumacher.

Po prvních jízdách za zavřenými dveřmi a pro účely filmování byl bojovně naladěný. "Mám z toho dobrý pocit. Jsem nažhavený na další souboje. Těším se jak zvíře na novou sezonu a nemohu se dočkat, až to vypukne," dodal slavný Němec, jehož maximem od předloňského návratu do F1 jsou čtyři čtvrtá místa. Před sebou má poslední rok smlouvy.

Mistrovství světa začne 18. března Velkou cenou Austrálie.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz