Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Schumacher se přihlásil do superbiků pod pseudonymem

Sport

  13:22
NĚMECKO - Sedminásobný mistr světa ve formuli 1 Michael Schumacher si o víkendu odbude premiéru v mezinárodním německém šampionátu superbiků. Aby nebudil přílišný rozruch, přihlásil se bývalý pilot Ferrari k závodům na okruhu v Oscherslebenu pod cizím jménem jako Marcel Niederhausen.

Bude vítězit i na motorce. foto: ČTK

Finta mu však nevyšla, a tak bude jezdec s číslem 77 nejsledovanějším aktérem druhého podniku seriálu. Devětatřicetiletý Němec předloni ukončil kariéru ve formuli 1, ale k rychlým strojům ho to stále táhne. V minulých měsících několikrát testoval monopost pro svou bývalou stáj a rovněž zkoušel své schopnosti na motocyklu. Dokonce si zajezdil s ducati úřadujícího mistra světa MotoGP Australana Caseyho Stonera.


I když tvrdil, že je pro něj jízda na motorce především koníčkem a nemá v plánu zapojit se do žádné soutěže, nakonec neodolal. V Oscherslebenu se představí se strojem Honda Fireblade o výkonu 190 koní. Schumacher změří síly s 43 jezdci a jednou ženou, evropskou šampionkou Ninou Prinzovou, která ho při tréninku porážela zhruba o jednu sekundu na kolo. "Doufám, že se mi povede ho porazit. Testovací jízdy bez soupeřů a závod je něco úplně jiného. Člověk potřebuje správný cit a spoustu zkušeností. Ale slyšela jsem, že se v posledních týdnech hodně zlepšil," řekla listu Bild Prinzová, vyučená mechanička, která závodí sedm let.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!