130 let

Michael Schumacher se znovu pustil do závodění. Stačí mu ale jen dvě kola. | foto: ČTK

Schumacher trénuje v Brně na motocyklu

Sport
  •   11:42
BRNO - Sedminásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher trénuje na brněnském Masarykově okruhu na motocyklu. Devětatřicetiletý Schumacher letos startuje v německém šampionátu superbiků IDM, ale zatím se mu příliš nedaří, dokonce už několikrát spadl. Na první návštěvu Česka přicestoval slavný pilot v rámci VIP akce švýcarské skupiny motocyklových jezdců Gunti.


Do Brna přiletěl Schumacher v úterý odpoledne a ubytoval se společně se švýcarskými jezdci v hotelu International. "Švýcarská skupina k nám jezdí pravidelně. Schumacher má stejně jako ostatní jezdci rezervaci pokoje až do soboty 2. srpna. Po příjezdu nás požádal, abychom do hotelu nepouštěli žádné novináře. Večer si poseděl s ostatními jezdci ze Švýcarska a po snídani odjeli všichni na okruh," řekl  obchodní ředitel hotelu
Michal Řičánek.


Masarykův okruh má pronajatý švýcarská skupina Gunti. "Na tuto soukromou akci je okruh hermeticky uzavřen. Zřejmě je Schumacher hostem švýcarské skupiny. Ovšem seznamy svých hostů nám zákazníci nepředávají, takže nemohu říci, zda je na něm uvedeno i Schumacherovo jméno," uvedla mluvčí automotodromu Lenka Nestrojilová. Žádné oficiální zprávy o svém brněnském pobytu Schumacher nedal k dispozici. Podle zákulisních zpráv by se ale měl v Brně zdržet pouze do čtvrtka.


V letošním seriálu mezinárodního mistrovství Německa startoval Schumacher zatím ve třech závodech bez výraznějších úspěchů. Při svém prvním startu v květnu na okruhu v Oscherslebenu skončil v úvodní jízdě na 28. místě a druhou nedokončil. Na Nürburgringu si vedl obdobně, v první jízdě obsadil 22. příčku a druhou nedokončil. Na Sachsenringu pro změnu nedojel do cíle v první jízdě a v druhé skončil opět na 22. místě.


V posledním červencovém závodě v Salcburku Schumacher nestartoval, seriál má pokračovat o tomto víkendu ve Schleizu. Vzhledem k současnému brněnskému pobytu se zřejmě ani tam Schumacher neobjeví.

Autor: ČTK