Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sdruženář Frenzel je mistrem světa, Dvořák skončil dvacátý

Sport

  12:05aktualizováno  16:25
VAL DI FIEMME - Německý sdruženář Eric Frenzel vyhrál na mistrovství světa ve Val di Fiemme závod se skokem na velkém můstku. Vedoucí muž Světového poháru rozhodl o svém triumfu už na můstku a v běhu první místo udržel. Druhý skončil Rakušan Bernhard Gruber a třetí Jason Lamy Chappuis z Francie. Nejlepším z českých reprezentantů byl Miroslav Dvořák na dvacátém místě.

Český sdruženář Miroslav Dvořák foto: ČTK

Tomáš Slavík skončil devětadvacátý, o tři místa za ním doběhl Pavel Churavý.

Čtyřiadvacetiletý Frenzel skočil na velkém můstku v Predazzu 138,5 metru a během deseti kilometrů na trati bezpečně vedení uhájil. Cílem proběhl téměř o 37 vteřin před Gruberem. Rakušan vyhrál finiš o stříbro před Lamy Chappuisem.

Nadějně rozjetý závod měl po skoku Dvořák. Výkon 125 metrů ho řadil na 14. místo, ale v běhu se projevila nemoc, kterou měl před šampionátem. Sice si půjčil lyže od běžeckého specialisty Dušana Kožíška, ale ve třetím ze čtyř kol se neudržel ve skupině bojující o 11. místo a propadl se na 20. pozici.

Dvacátý skončil Dvořák, aktuálně devátý muž pořadí SP, na mistrovství světa už potřetí. Stejně byl klasifikován v Liberci 2009 i předloni v Oslu. Jeho nejlepším individuálním výsledkem je šestnáctá příčka z Liberce ze závodu s hromadným startem.

Autoři: ,

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...