130 let

Český závodník na mistrovství končí. | foto: AFP

Šebrle si z MS medaili nepřiveze

Sport
  •   10:46
VALENCIE - Roman Šebrle si z halového mistrovství světa ve Valencii medaili nepřiveze. V první disciplíně druhého dne se totiž dvojnásobný šampion zranil a závod pro něj skončil.
Šebrleho zradil v běhu na 60 metrů překážek podle všeho zadní stehenní sval na levé noze. Po přeběhu druhé překážky musel zastavit a za třetím plůtkem skončil na zemi. Plochu valencijské haly opustil po ošetření na nosítkách.

Světový rekordman v desetiboji byl po prvním dnu soutěže druhý za suverénně vedoucím Bryanem Clayem a dnes měl bojovat alespoň o stříbro s Bělorusem Andrejem Kravčenkem a Kazachem Dmitrijem Karpovem. Američan v páté disciplíně přidal čtvrté dílčí vítězství a se součtem 4753 bodů vede už o 326 bodů před Kravčenkem, Karpov ztrácí dalších 60. 

"Kdybych si poranil koleno nebo achillovku, to byl byl průšvih," prohlásil Šebrle po vyšetření. "Takhle je to za pár týdnů v cajku," věřil. Stejný pocit dobře zná. Natrhl si sval už podesáté v kariéře. Dosud měl podobný problém čtyřikrát s lýtkem, čtyřikrát se zadním stehnem a jednou s předním stehenním svalem. Všechny tyto trable má v paměti, jako kdyby si
vedl statistiku. "To ne, ale taková zranění si sakra zapamatujete," prohlásil. Měl už prý horší potíže než tentokrát. "Mám zkušenosti. Tohle je desátý narvání, jubilejní," usmíval se dokonce.

Intenzivnější bolest však ucítil hned při náběhu na první překážku. Zrovna se mu podařil start, jeho obvyklá slabina. Jenže lehce mu ve svalu škublo, jak se odrazil. Běžel dál, ale bolest za dalším plůtkem už byla nesnesitelná. Následoval pád, bolestná grimasa a konec boje o medaili. "Je to lepší, že kdyby se mi to stalo za půl roku," řekl s myšlenkami na OH v
Pekingu.
Autor: ČTK