Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Šebrle zakončil první den pátý

Sport

  16:57
PEKING - Po prvním dnu olympijského desetiboje v Pekingu je obhájce zlaté medaile Roman Šebrle na pátém místě. Soutěž vede Američan Bryan Clay.

Šebrle nabral body hlavně ve výšce. foto: AFP

Obhájce zlaté medaile Roman Šebrle vstoupil do olympijského desetiboje v Pekingu výkonem 11,21 sekundy v běhu na 100 metrů a po první disciplíně se usadil na 27. pozici. Nejrychlejší byl podle očekávání největší favorit závodu Američan Bryan Clay, který cílovou rovinku proběhl v času 10,44 sekundy.

Standardní výkon Romana Šebrleho ve skoku do dálky 768 cm posunul obhájce zlaté medaile v olympijské soutěži v Pekingu na sedmou pozici.

Ze závodu odstoupil zraněný Dmitrij Karpov, třetí desetibojař z Atén, nezávodí už ani Ukrajinec Vitalij Smirnov. Nevýrazné výkony předvádí Rus Alexej Sysojev a tašku si už při dálce sbalili také Američan Tom Pappas, bývalý mistr světa, který se stále trápí se zraněními, a Maďar Atilla Zsivóczky.

V kouli pak český zástupce hodil 14,78 metrů se ziskem 776 bodů. Clay zvýšil vedení hodem 16,27 metrů.

Díky vítězství ve skoku do výšky se Roman Šebrle vrátil do boje o medaili. Obhájce vítězství z Atén skočil 211 centimetrů stejně jako další dva jeho soupeři a posunul se z desátého místa na průběžnou šestou pozici.

Po závěrečném běhu na 400 metrů se vyhoupl dokonce na páté místo. Šebrle na začátku cílové rovinky jasně vedl, ale ve finiši prohrál s Číňanem Čchim a skončil druhý. Doběhl v čase 49,54 sekund a ziskal 836 bodů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!