130 let

Clarence Seedorf | foto: Paco SERINELLIAFP

Seedorfa doma přepadli lupiči

Sport
  •   16:53
MILÁN - Nizozemský fotbalový reprezentant Clarence Seedorf se stal v minulém týdnu obětí loupežného přepadení. Podle listu Corriere della Sera jej ve čtvrtek v jeho vile na milánské periferii překvapili zloději a s nožem v ruce donutili otevřít sejf. Z něj si odnesli cennosti v hodnotě 110.000 eur (více než 3,2 milionu korun).

Devětadvacetiletý záložník milánského AC se podle italského deníku přestěhoval se svou rodinou do vily teprve nedávno. V době přepadení byl doma i se svou brazilskou manželkou a tříletou dcerkou. "Ta naštěstí spala a nic neviděla," řekl agentuře ANSA Seedorf.

Čtyři zloději, maskovaní lyžařskou kuklou, mu ukradli hlavně šperky a peníze. Nizozemský fotbalista se domnívá, že lupiči nešli cíleně do jeho domu. "Nevěděli, kdo v něm bydlí, protože jsme se teprve před pár měsíci nastěhovali. Ale pak mě poznali," uvedl.

Své slávě prý může děkovat za to, že se zloději nepokusili o žádné násilí. "Chovali se slušně a v klidu odešli," dodal. Podle policistů došlo ve čtvrtek večer v okolí ještě ke třem dalším loupežím.

Autor: Lidovky.cz