Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Šéf Renaultu Briatore ve formuli 1 skončil, stáj dostala podmínku

VIDEO Tým formule jedna Renault dnes dostal od Mezinárodní automobilové federace (FIA) dvouletý podmíněný trest za to, že při loňské Velké ceně Singapuru nechal schválně havarovat svého jezdce Nelsona Piqueta. Bývalý šéf stáje Flavio Briatore, jenž měl být iniciátorem podvodu, dostal doživotní zákaz působení v F1.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr

21. 9. 2009 16:29
Mosley

Tohle je evidentně poslední pomsta Mosleyho, ve které si prosťáček Piquet  rád zahrál hlavní roli. Svědčí o tom jeho imunita.

Právě Piquet měl dostat nejvyšší trest, protože někdo takový by už nikdy neměl závodit.

0 0
možnosti

bobo

22. 9. 2009 10:11
Re: Mosley

Že jste se tu takhle nerozčiloval, když Alonso práskal a udával. Totot je jen důkaz, že na každý prase se voda někde vaří.

0 0
možnosti

Olin

21. 9. 2009 15:10
Piquet

dostal imunitu...

Jsem zvědav, zda mu bude něco platná. Kdo napříště zaměstná závodníka, který v rozrušení bonzne sám sebe?

Piquet možná měl - možná neměl na Formuli 1. Ale i tak je to sakra rychlý jezdec. Ale jestli chce ještě někdy něco řídit, musí se urychleně emancipovat od svého otce. Jinak je s ním konec.

Symmonse je škoda, byl jedinečnej. Briatora žádná škoda není. On, a ne třeba Dennis, měl už být v důchodu. Mrazilo mě při pomyšlení, že by snad mohl uchvátit jednou Bernieho impérium.

0 0
možnosti

bobo

22. 9. 2009 10:14
Re: Piquet

Ale Alonsovi to práskačství prošlo a zrovínka se ihned vracel k téhle stáji. Tak mě příjde, že prostě jen odvedl svou prácičku, pošpinil konkurenta a nyní se všichni diví, že se mu to vrací?

0 0
možnosti

Ronaldo

21. 9. 2009 15:05
Nepochopitelný trest

Z mého pohledu diváka /a to nefandím Renaultu, ale Ferrari/ si to trest nezasluhuje. Naopak to svědčí o skutečném odhodlání vítězit a Piquetově odvaze a schopnosti se obětovat pro budoucnost. Ono to není legrace to ani úmyslně napálit ve velké rychlosti do zdi a vyžaduje do skutečně značnou dávku odvahy a závodnického srdce. Byla to prostě velmi chytře promyšlená taktická varianta. Navíc neobstojí argument ohrožení ostatních, nejvíc se Piquet ohrozil sám. Z vůle po vítězství teamu!

0 0
možnosti