Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Šéfem českého veslování se stal bývalý manažer hokejových Pardubic Šebek, nahradí Macháčka

Sport

  13:21
Novým předsedou Českého veslařského svazu byl zvolen Ondřej Šebek, který od 1. května nahradí Dušana Macháčka. Bývalý manažer hokejových Pardubic a regionální politik získal v korespondenčním hlasování klubů 21 hlasů, o pět více než dosavadní první muž českého veslování. Macháček vedl veslařský svaz od roku 2014.

Ondřej Šebek foto: ČVS

„Byl jsme oslovený některými lidmi z veslařského hnutí, jestli bych nepřemýšlel o kandidatuře. Poměrně dlouho jsem o tom přemýšlel a pak jsem výzvu přijal. Přináším možnost změny, možnost navázání na to, co se povedlo, ale samozřejmě jsem s kolegy z předsednictva připraven nastartovat věci, které jsou v horším stavu, tak, aby se posunuly k lepšímu,“ řekl Šebek.

Šebek, který v minulosti působil zejména v hokejovém hnutí a vedle několika funkcí v extraligových Pardubicích pracoval i na hokejovém svazu nebo řídil univerzitní ligu, sám v minulosti vesloval a poté i trénoval. „Měl jsem signály o podpoře napříč hnutím a věděl jsem, že to nebude jednoznačné, ale šanci uspět jsem cítil,“ uvedl Šebek.

Jedním z prvních úkolů, na který se chce Šebek po uvedení do funkce zaměřit, je návrat k „normálnímu“ tréninku a závodům v současné pandemické situaci. 

„Dalších cílů je více. Například to, že v současnosti máme na olympiádě tři závodníky, ambice bychom měli mít větší. Jedním z problémů je velká sportovní úmrtnost úspěšných juniorů, kteří nepokračují v dospělém veslování. To je velké téma. Máme řadu úspěchů na juniorském mistrovství světa, ale v dospělém veslování závodníci z velké míry nepokračují,“ poukázal Šebek na jeden z dlouholetých problémů českého veslování.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...