130 let

Serena Willias | foto: ČTK/AP

Serena si rasistickou urážku Nastaseho nenechala líbit: „Jsem zklamaná“

Sport
  •   14:39
New York - Grandslamová rekordmanka Serena Williamsová ostře odsoudila rumunskou legendu Ilieho Nastaseho za rasistické poznámky o jejím nenarozeném dítěti. Americká tenisová hvězda tak reagovala na jeho výroky před fedcupovým zápasem Rumunek s Britkami.

Bývalá světová jednička Nastase se pak vulgárně choval i během utkání a byl vykázán z lavičky. Tenisová federace ITF jej dočasně suspendovala.

Zku*vené dě*ky, řval Nastase. ‚Dítě Sereny bude jako čokoláda s mlékem‘

Sedmdesátiletý Nastase, dvojnásobný grandslamový vítěz, se dostal do problémů nejprve reakcí na nedávné oznámení Williamsové o jejím těhotenství. „Jsem zvědavý, jakou to dítě bude mít barvu. Čokoládovou s mlékem?“ řekl s narážkou na to, že Williamsová je černoška a její snoubenec Alexis Ohanian běloch.

“Jsem zklamaná, že žijeme ve společnosti, v níž mohou lidé jako Ilie Nastase činit takové rasistické poznámky na mou osobu i mé nenarozené dítě a navíc sexistické poznámky na adresu mých kolegyň,“ napsala Williamsová v pondělí na instagram.

✊

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams),

Nastase totiž o den později urážel během fedcupového utkání v Konstantě britskou tenistku Johannu Kontaovou i hostující kapitánku Anne Keothavongovou. „Na rozdíl od tebe se nebojím. Víš, že nejsem zbabělá,“ napsala mimo jiné Williamsová, vítězka 23 grandslamů a dlouholetá světová jednička, jež aktuálně i během mateřské pauzy vede žebříček WTA.

zdroj: www.youtube.com

Suspendaci ITF, která jeho incidenty vyšetřuje, považuje člen Mezinárodní tenisové síně slávy za směšnou. „Chci vědět, které slovo, co jsem řekl, bylo rasistické?“ řekl Nastase v pondělí agentuře AP a doplnil, že je přítelem Williamsové. Uznal nicméně, že při zápase Kontaové se choval nevhodně. „Ano, neovládl jsem se,“ přiznal vítěz 58 turnajů.

Americké sestry s trofejemi.
Rumunská tenisová legenda Ilie Nastase šokoval svým rasistickým a šovinistickým...
Autor: ČTK