Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Serena titul na Australian Open neobhájí

Sport

  12:16
MELBOURNE - Diváci prvního grandslamu sezony byli svědky dalšího překvapení. Obhájkyně titulu Serena Williamsová se s Australian Open rozloučila už ve třetím kole. V Melbourne nestačila na Slovenku Danielu Hantuchovou, které podlehla 1:6 a 6:7.

Daniela Hantuchová vyřadila na Australian Open Serenu Williamsovou. foto: GREG WOODAFP

Hantuchová do zápasu vstoupila ve velkém stylu a první sadu vyhrála za jednatřicet minut se ztrátou jediné hry. Úvod druhého setu jí však nevyšel a prohrávala 1:4. Pak ale dokázala vyrovnat na 4:4 a vrátila se do hry.

Za stavu 6:5 si dvaadvacetiletá Slovenka při podání Williamsové vypracovala tři mečboly, ale loňská vítězka všechny odvrátila a vynutila si tie-break. V něm získala Hantuchová první tři míčky, ale o dva roky starší a o poznání robustnější soupeřka ztrátu znovu dotáhla.

Hantuchová se však díky aktivní hře dostala do vedení 6:4 a opět ji dělil jediný míček od postupu. V pořadí čtvrtý mečbol ještě Williamsová odvrátila, ale vzápětí se její soupeřka opřela do prvního servisu a přímým bodem z podání rozhodla o svém postupu. Mladší ze sester Williamsových přitom porazila poprvé v kariéře.

V osmifinále se Hantuchová utká se čtvrtou nasazenou Marií Šarapovovou z Ruska, která dnes ztratila jediný game s Chorvatkou Jelenou Kostaničovou. Pokud by slovenská tenistka znovu překvapila a postoupila mezi nejlepších osm, vyrovnala by na Australian Open své osobní maximum z roku 2003. Z pěti vzájemných zápasů s nejlepší ruskou tenistkou zatím dokázala vyhrát dva.

Do osmifinále postoupili i favorizovaní Američané Andy Roddick a Lindsay Davenportová  Nejvýše nasazená hráčka ženské dvouhry ve třech setech porazila Rusku Marii Kirilenkovou, mužská turnajová dvojka povolila jen pět her Francouzi Julienu Benneteauovi.

Z postupu se může radovat i Argentinec David Nalbandian. Čtvrtý nasazený a vítěz Turnaje mistrů ve třetím kole prohrál s Finem Jarkkem Nieminenem první set, ale pak vývoj zápasu otočil a v dalších třech sadách zvítězil.
Autor: