Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Přineste mi kafe, poručila si při utkání Serena. Na kurtu pak ožila

Sport

  12:48
PERTH/PRAHA - Nestává se často, že by Serena Williamsová dostala „kanára“. Málokdy se rovněž přihodí, že by si tenistka poručila na kurt kafe. Obojí se jí však stalo v pondělí na Hopman Cupu - a překvapivá kofeinová pomoc pomohla světové jedničce otočit zápas s Pennettaovou na 0:6, 6:3, 6:0.

Serena děkuje fanouškům. foto: Reuters

První zápas roku se pro Serenu málem proměnil v propadák. V perthském horku se obvykle nezdolná Američanka trápila. V úvodním střetnutí na Hopman Cupu, turnaji smíšených družstev, působila mdle. Světovou dvanáctku Flavii Pennettaovou do té doby ve všech šesti zápasech porazila, tentokrát ale nebylo daleko k prohře.

Na svůj mizerný výkon v prvním setu však Američanka zareagovala svérázně. Nechala si donést na dvorec kafe. „Nejprve jsem se ptala, jestli je to vůbec povolené,“ vyprávěla po zápase.

Když dostala svolení, s chutí si užila donesené espresso. „Jsem zvyklá pít kafe a ráno jsem ho neměla. Cítila jsem to. A tohle bylo opravdu dobré. Zázračné,“ vtipkovala.

Serena stále ještě bojovala s odlišnými podmínkami i časovým posunem v Perthu. Do Austrálie dorazila v sobotu a na pondělní ranní zápas ještě nebyla ideálně aklimatizovaná. Její tápání lehce připomnělo blouznění na loňském Wimbledonu.

Tentokrát však byl na vině „jen“ jet lag, který zapudila kofeinová pomoc. Američanka zvýšila počet vítězných úderů, začala působit uvolněněji - a zbytek zápasu ovládla.

„Dala jsem si za cíl, abych si celý rok více užívala,“ řekla. A skutečně - od druhého setu se na kurtu častěji smála, vypadala zrelaxovaně. „Ale ještě že zatáhli střechu. Jinak nevím, jak bych přežila v 41 stupních. Snad už další ranní zápas hrát nebudu,“ zadoufala.

Serena Williamsová na Hopman Cupu.
Serena Williamsová.
Serena děkuje fanouškům.
Flavia Pennettaová.

Hopman Cup má být pro tenisty především vítanou přípravou před prvním grandslamem sezony v Melbourne. Krušná epizoda na úvod Sereně přesně tento účel splnila.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!